Skoči do osrednje vsebine

Vsebine katedre

Za obdobje:

Nina Pejič med superfinalisti izbora za AmCham top potencial 2020!

Nina Pejič, mag. mednarodnih odnosov, mlada raziskovalka in asistentka na naši katedri, je bila izbrana v superfinale izbora zmagovalca (raje zmagovalke) letošnje jubilejne, 10. generacije AmCham Young Professionals.

18. maj 2020 | Obvestilo

Gostujoče virtualno predavanje - Tonja Avsenik (AmCham)

V torek,14.4. 2020, je na daljavo na seminarju pri predmetu Politika mednarodnega poslovanja, gostovala nekdanja študentka Mednarodnih odnosov, Tonja Avsenik iz AmCham Slovenija.

22. april 2020 | Obvestilo

Nova knjiga o okolijski politiki EU z avtorskimi prispevki študentov (urednika: Danijel Crnčec in Ana Bojinović Fenko)

V zbirki Analize CMO (ACMO) je izšla knjiga o okolijski politiki Evropske unije 'EU Environmental Policy: Internal and External Dimensions', ki sta jo uredila izr. prof. dr. Ana Bojinović Fenko in ​asist. dr. Danijel Crnčec. Knjiga je rezultat predmeta, izvedenega kot Jean Monnet modula na temo notranjih in zunanjih vidikov okolijske politike Evropske unije (EU), ki je bil izveden na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede (UL FDV) v študijskih letih 2016–2019. Ponuja najaktualnejše razprave svetovne politike na področju okoljevarstva, pri čemer v ospredje postavlja politike in globalno vlogo EU.

15. april 2020 | Obvestilo

Gostujoče virtualno predavanje Visokega komisarja za narodne manjšine pri OVSE

Dodiplomski in podiplomski študenti mednarodnih odnosov (pri predmetih Mednarodno varstvo manjšin in Mednarodno upravljanje konfliktov - nosilka prof. dr. Petra Roter) so z zanimanjem poslušali predavanje Visokega komisarja za narodne manjšine pri Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE) veleposlanika Lamberta Zannierja.

15. april 2020 | Obvestilo

GOSTUJOČE VITRUALNO PREDAVANJE - VP Republike Slovenije v Rimu

Pri predmetu Politika mendarodnega poslovanja so študenti spoznavali institucionalno podporo internacionalizaciji. V okviru seminarja so se jim tokrat pridružili predstavniki Veleposlaništva Republike Slovenije v Rimu. Študente so nagovorili Nj. Ekc. veleposlanik Tomaž Kunstelj, konzul Gregor Frank ter svetovalec za ekonomske zadeve dr. Slobodan Šešum. Študenti so direktno iz žarišča trenutne krize lahko slišali, kako se v kriznih razmerah spreminjajo in povečujejo naloge gospodarske diplomacije.

08. april 2020 | Obvestilo

Gostujoče virtualno predavanje

Pri predmetu Politika mednarodnega poslovanja nas je virtualno obiskala diplomantka programa Mednarodni odnosi, Tamara Juričič, ki je s študenti delila izzive, ki jih ima razvojni tržnik v hitro rastočem globalnem podjetju Leone. Brexit, odziv na COVID -19, prevetritev portfelja trgov in vstop na kitajski trg ravno v času pandemije so le nekateri izzivi, pri katerih »mednarodniki« zaživijo v svoji kreativnosti in znanju za analiziranje mednarodnega okolja!

31. marec 2020 | Obvestilo

Stavba Fakultete za družbene vede zaprta do preklica

V skladu z določbami Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter na univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih z dne 15. 3. 2020 je stavba Fakultete za družbene vede do preklica zaprta. Glede na odlok bodo sodelavci v študijski službi dostopni po e-pošti, tako da se nanje lahko obračate kot doslej. O študijskih obveznostih in delu, ki ga izvajamo z uporabo elektronskih komunikacijskih sredstev, boste obveščeni v spletnem referatu pri posameznem predmetu, po e-pošti pa izvajamo tudi uradne ter govorilne ure. Ostajamo (elektronsko) povezani.

16. marec 2020 | Obvestilo