Skoči do osrednje vsebine

Vsebine katedre

Za obdobje:

Predstavitev raziskave o energetskih odnosih Evropske unije in Rusije z vidika prenosa norm boja proti klimatskim spremembam

Asist. dr. Danijel Crnčec, asist. dr. Jure Požgan in izr. prof. dr. Ana Bojinović Fenko s CMO so 27. in 28. maja 2020 sodelovali na spletni mednarodni delavnici z naslovom 'Evropska unija kot globalni akter v trajnostni politiki'. Predstavili so raziskavo v teku z naslovom 'Energetski odnosi med Evropsko unijo in Rusijo: analize prenosa norm boja proti klimatskim spremembam prek zunanjega delovanja

01. junij 2020 | Obvestilo

Digitalna didaktična posodobitev predmeta na programu Mednarodni odnosi

V okviru projekta »Digitalna UL – z inovativno uporabo IKT do odličnosti« je v petek, 29. 5. 2020, na dogodku Izzivi preverjanja znanja na daljavo, asist. dr. Jure Požgan predstavil izvedbo in dosežke projekta posodobitve predmeta Osnove znanstvenega pisanja z angleško terminologijo. Ta predmet v 1. letniku dodiplomskega programa Mednarodni odnosi izvajajo izr. prof. dr. Ana Bojinović Fenko, lekt. dr. Mojca Jarc, asist. dr. Jure Požgan in demonstrator asist. Faris Kočan.

29. maj 2020 | Obvestilo

Predsednik Republike Slovenije virtualno na FDV

V četrtek, 14. maja, je na Fakulteti za družbene vede prek spletne aplikacije gostoval predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor. Kot slavnostni govornik je nastopil na simulaciji Generalne skupščine Združenih narodov, ki se že dvaindvajseto leto odvija pri predmetu Mednarodne organizacije, v okviru študijskega programa Mednarodni odnosi. Predsednik je s študentkami in študenti v skoraj enournem srečanju izmenjal poglede na aktualna dogajanja v svetu.

18. maj 2020 | Obvestilo

Nina Pejič med superfinalisti izbora za AmCham top potencial 2020!

Nina Pejič, mag. mednarodnih odnosov, mlada raziskovalka in asistentka na naši katedri, je bila izbrana v superfinale izbora zmagovalca (raje zmagovalke) letošnje jubilejne, 10. generacije AmCham Young Professionals.

18. maj 2020 | Obvestilo

Gostujoče virtualno predavanje - Tonja Avsenik (AmCham)

V torek,14.4. 2020, je na daljavo na seminarju pri predmetu Politika mednarodnega poslovanja, gostovala nekdanja študentka Mednarodnih odnosov, Tonja Avsenik iz AmCham Slovenija.

22. april 2020 | Obvestilo

Nova knjiga o okolijski politiki EU z avtorskimi prispevki študentov (urednika: Danijel Crnčec in Ana Bojinović Fenko)

V zbirki Analize CMO (ACMO) je izšla knjiga o okolijski politiki Evropske unije 'EU Environmental Policy: Internal and External Dimensions', ki sta jo uredila izr. prof. dr. Ana Bojinović Fenko in ​asist. dr. Danijel Crnčec. Knjiga je rezultat predmeta, izvedenega kot Jean Monnet modula na temo notranjih in zunanjih vidikov okolijske politike Evropske unije (EU), ki je bil izveden na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede (UL FDV) v študijskih letih 2016–2019. Ponuja najaktualnejše razprave svetovne politike na področju okoljevarstva, pri čemer v ospredje postavlja politike in globalno vlogo EU.

15. april 2020 | Obvestilo

Gostujoče virtualno predavanje Visokega komisarja za narodne manjšine pri OVSE

Dodiplomski in podiplomski študenti mednarodnih odnosov (pri predmetih Mednarodno varstvo manjšin in Mednarodno upravljanje konfliktov - nosilka prof. dr. Petra Roter) so z zanimanjem poslušali predavanje Visokega komisarja za narodne manjšine pri Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE) veleposlanika Lamberta Zannierja.

15. april 2020 | Obvestilo

GOSTUJOČE VITRUALNO PREDAVANJE - VP Republike Slovenije v Rimu

Pri predmetu Politika mendarodnega poslovanja so študenti spoznavali institucionalno podporo internacionalizaciji. V okviru seminarja so se jim tokrat pridružili predstavniki Veleposlaništva Republike Slovenije v Rimu. Študente so nagovorili Nj. Ekc. veleposlanik Tomaž Kunstelj, konzul Gregor Frank ter svetovalec za ekonomske zadeve dr. Slobodan Šešum. Študenti so direktno iz žarišča trenutne krize lahko slišali, kako se v kriznih razmerah spreminjajo in povečujejo naloge gospodarske diplomacije.

08. april 2020 | Obvestilo