Skoči do osrednje vsebine

Vsebine katedre

Za obdobje:

Študentka programa Mednarodni odnosi sodelovala na mednarodni konferenci "Human Rights Education and Nationalism"

Lucija Naranđa, študentka 4. letnika programa Mednarodni odnosi, se je 3. decembra udeležila mednarodne konference „Human Rights Education and Nationalism“, ki sta jo organizirala estonska in slovaška nacionalna agencija Erasmus+.

08. december 2020 | Obvestilo

Štipendije - EUTOPIA

02. december 2020 | Aktualno

Študentka programa Mednarodni odnosi imenovana za mlado evropsko ambasadorko

Ema Odra Raščan, študentka 4. letnika programa Mednarodni odnosi, je bila oktobra imenovana za mlado evropsko ambasadorko v sklopu projekta, ki se izvaja v okviru bnemškega predsedovanja Svetu EU in v sodelovanju Evropskim mladinskim parlamentom.

02. december 2020 | Obvestilo

Teden Univerze v Ljubljani

Zlatko plaketo za izjemne zasluge pri razvijanju znanstvenega in pedagoškega dela ter za krepitev ugleda Univerze v Ljubljani, prejme prof. dr. Zlatko Šabič. Svečana listina za študentke in študente za najboljše študijske dosežke pa Ana Klemen, absolventka podiplomskega študijskega programa Mednarodni odnosi. Iskrene čestitke obema.

30. november 2020 | Obvestilo

Študentka programa Mednarodni odnosi sodelovala na simulaciji Model European Union

Maja Milatovič, študentka 4. letnika programa Mednarodni odnosi, se je med 10. in 13. novembrom udeležila simulacije Model European Union, ki jo je organiziral Eastwest European Institute. Tema simulacije Evropskega parlamenta je bila vzpostavitev stališča Parlamenta o 5. in 14. členu predloga Komisije o Skladu za pravični prehod (Just Transition Fund), ki je del Evropskega zelenega dogovora. Konferenco je z uvodnim nagovorom otvoril Fabio Massimo Castaldo, podpredsednik Evropskega parlamenta, zaključil pa jo je nekdanji Poljski predsednik Aleksander Kwasniewski.

20. november 2020 | Obvestilo

Zmagovalci Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani 2020

Nuša Muršič, študentka programa Mednarodni odnosi, je skupaj s Tilnom Kolarjem (School of Geography and Leeds Business School) ter Tomijem Petkom (University of Aberdeen), ustvarila inovacijo za naplikacijo LGBTown. Z inovacijo se je ekipa v finalnem izboru, ki je potekal 12. novembra 2020, uvrstila na 3. mesto v kategoriji "Študentke in študenti ter alumne in alumni". ​Ekipi iskreno čestitamo!

18. november 2020 | Obvestilo

Ekipa FDV se je uvrstila v finale tekmovanja European Ethics Bowl

Meta Štuhec, Gregor Kokal Golčer in Ema Žagar, študenti programa Mednarodni odnosi, so 16. novembra zmagali v polfinalnem tekmovanju proti ekipi iz Nemčije. S tem so se uvrstili v finale tekmovanja European Ethics Bowl, ki bo potekalo 9. decembra. Iskrene čestitke in veliko uspeha v finalnem dvoboju proti luksemburški ekipi.

17. november 2020 | Obvestilo

Študentsko društvo za človekove pravice in demokratizacijo - Aequitas

Študentsko društvo za človekove pravice in demokratizacijo – Aequitas, je prvo društvo v Sloveniji, ki se ukvarja s takimi tematikami. Društvo ima sedež na Fakulteti za družbene vede, kjer bo uresničevalo svoj namen in cilje ter skrbelo za aktivno sodelovanje zainteresiranih študentov in širše javnosti.

17. november 2020 | Obvestilo