Skoči do osrednje vsebine

Vsebine katedre

Za obdobje:

Zmagovalci Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani 2020

Nuša Muršič, študentka programa Mednarodni odnosi, je skupaj s Tilnom Kolarjem (School of Geography and Leeds Business School) ter Tomijem Petkom (University of Aberdeen), ustvarila inovacijo za naplikacijo LGBTown. Z inovacijo se je ekipa v finalnem izboru, ki je potekal 12. novembra 2020, uvrstila na 3. mesto v kategoriji "Študentke in študenti ter alumne in alumni". ​Ekipi iskreno čestitamo!

18. november 2020 | Obvestilo

Ekipa FDV se je uvrstila v finale tekmovanja European Ethics Bowl

Meta Štuhec, Gregor Kokal Golčer in Ema Žagar, študenti programa Mednarodni odnosi, so 16. novembra zmagali v polfinalnem tekmovanju proti ekipi iz Nemčije. S tem so se uvrstili v finale tekmovanja European Ethics Bowl, ki bo potekalo 9. decembra. Iskrene čestitke in veliko uspeha v finalnem dvoboju proti luksemburški ekipi.

17. november 2020 | Obvestilo

Študentsko društvo za človekove pravice in demokratizacijo - Aequitas

Študentsko društvo za človekove pravice in demokratizacijo – Aequitas, je prvo društvo v Sloveniji, ki se ukvarja s takimi tematikami. Društvo ima sedež na Fakulteti za družbene vede, kjer bo uresničevalo svoj namen in cilje ter skrbelo za aktivno sodelovanje zainteresiranih študentov in širše javnosti.

17. november 2020 | Obvestilo

Študent programa Mednarodni odnosi sodeloval na mednarodni mladinski konferenci

Luka Radičević, študent 4. letnika programa Mednarodni odnosi, se je udeležil 18. mednarodne mladinske konference na temo "Evropske vrednote za prihodnost držav jugovzhodne Evrope", ki je potekala od 5. do 10. novembra. Na konferenci, kjer je zbrane nagovoril tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, so mladi voditelji iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Hrvaške, Črne gore, Grčije, Italije, Kosova, Romunije, Severne Makedonije, Srbije, Slovenije in Turčije razpravljali o pandemiji COVID-19 in njenih učinkih, izobraževanju, družbi tveganja, ciljih trajnostnega razvoja ter brezposelnosti.

16. november 2020 | Obvestilo

Študenti programa Mednarodni odnosi zmagali na nacionalnem tekmovanju European Ethics Bowl

Ema Žagar, Meta Štuhec in Gregor Kokal Golčer, študenti programa Mednarodni odnosi, so na nacionalnem tekmovanju European Ethics Bowl, zasedli prvo mesto in se uvrstili na mednarodno tekmovanje. Iskrene čestitke!

03. november 2020 | Obvestilo

Projekt “Kreativni potencial mesta Kamnik (KREKAM)”

Na Katedri za mednarodne odnose smo med aprilom in septembrom 2020 izvajali projekt “Kreativni potencial mesta Kamnik (KREKAM)”. Projekt je potekal v okviru razpisa Študentski inovativni projekti za družbeno korist, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, z namenom vključevanja študentov pri naslavljanju družbenih vprašanj in izzivov, s katerimi se soočajo vse globalizirane družbe, ter povezovanja z negospodarskim in neprofitnim sektorjem. Projekt je poskušal prispevati k večji vključenosti in aktivaciji lokalnih skupnosti pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja (CTR) na ekonomskem, družbenem, kulturnem in okoljskem področju skozi kreativnost. Da pa bi to dosegli, je potrebno lokalne skupnosti v večji meri ozavestiti in usmerjati v pobude, ki ciljno, proaktivno in strateško usmerjajo v uresničevanje trajnostnega razvoja.

02. november 2020 | Obvestilo

SLOGA Platforma išče sodelavce

23. oktober 2020 | Aktualno