Vsebine katedre

Za obdobje:

Dr. Tomislav Tkalec in Ana Grabnar, LL.M., gosta pri predmetu Mednarodno varstvo okolja

V petek,19. aprila 2019, sta pri predmetu Mednarodno varstvo okolja na Fakulteti za družbene vede gostovala dr. Tomislav Tkalec iz nevladne organizacije Focus – Društvo za sonaraven razvoj in Ana Grabnar, LL.M., iz Odvetniške pisarne Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji.

29. april 2019 | Obvestilo

Predstavitev knjige prof. dr. Ernesta Petriča

V torek, 23. aprila 2019, smo na Fakulteti za družbene vede gostili prof. dr. Ernesta Petriča, ki nam je ob izidu svoje knjige zaupal marsikatero podrobnost iz svoje kariere.

24. april 2019 | Obvestilo

Prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj: Kako preživeti antropocen?

V ponedeljek, 15. aprila 2019, so imeli študentje pri predmetu Mednarodno varstvo okolja, ki se izvaja v okviru Jean Monnet modula EU ENVI, priložnost poslušati predavanje prof. dr. Lučke Kajfež Bogataj, klimatologinje in članice Mednarodnega panela za podnebne spremembe. Holistično je predstavila posledice in vznikajoče rešitve t. i. antropocena oziroma dobe, ki jo zaznamuje prekoračitev planetarnih meja. Zemlja je namreč prepogosto podvržena neskladjem med znanstvenimi dognanji in ekonomsko podstatjo, ki so-oblikuje dejanja držav ter posameznikov.

17. april 2019 | Obvestilo

[GOSTUJOČE PREDAVANJE] - Ana Grabnar

V okviru Jean Monnet modula EU Environmental Policy: Internal and External Dimensions (EU ENVI) bo v petek, 19. aprila 2019, ob 14. uri v predavalnici FDV-18, potekalo gostujoče predavanje Ane Grabnar, z naslovom "Pravni in poslovni vidiki pri uporabi okoljske zakonodaje EU: sodelovanje javnosti v okoljskih postopkih".

16. april 2019 | Obvestilo

[GOSTUJOČE PREDAVANJE] - dr. Tomislav Tkalec

V okviru Jean Monnet modula EU Environmental Policy: Internal and External Dimensions (EU ENVI) bo v petek, 19. aprila 2019, ob 12. uri v predavalnici FDV-18, potekalo gostujoče predavanje dr. Tomislava Tkalca, z naslovom "NVO kot akterji varstva okolja".

16. april 2019 | Obvestilo

Pogovor s prof. dr. Ernestom Petričem

Pogovor s prof. dr. Ernestom Petričem, ob izidu knjige "Spomini in spoznanja - Diplomat, pravnik, politik", bo potekal v torek, 23. aprila 2019 ob 17. uri, v predavalnici FDV - 10.

15. april 2019 | Obvestilo

[OKROGLA MIZA] "30 let Konvencije o otrokovih pravicah"

Vljudno vabljeni na javno okroglo mizo "30 let Konvencije o otrokovih pravicah", ki bo potekala v sredo, 17. aprila 2019, ob 17.00 uri v rdeči dvorani Pravne fakultete v Ljubljani.

09. april 2019 | Obvestilo

Delavnica o ciljih trajnostnega razvoja na Osnovni šoli Ivana Cankarja Vrhnika

V soboto, 6. aprila 2019, smo se z učenkami in učenci Osnovne šole Ivana Cankarja pogovarjali, kako lahko prispevamo k trajnostnim spremembam: uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja, boju proti podnebnim spremembam in enakosti spolov.

09. april 2019 | Obvestilo

[GOSTUJOČE PREDAVANJE] dr. Lučka Kajfež Bogataj - 15. april ob 10. uri

​V okviru Jean Monnet modula EU Environmental Policy: Internal and External Dimensions (EU ENVI) bo v ponedeljek, 15. aprila 2019, ob 10. uri v predavalnici FDV-16, potekalo gostujoče predavanje prof. dr. Lučke Kajfež Bogataj, z naslovom "Kako preživeti antropocen".

08. april 2019 | Obvestilo

Študenti Jean Monnet modula EU ENVI na mednarodni podnebni stavki za prihodnost

​Študenti Jean Monnet modula EU ENVI na Fakulteti za družbene vede (vključno s študenti na študijski izmenjavi) so se udeležili mednarodne podnebne stavke za prihodnost (ang. Global Climate Strike for Future), ki je 15. marca 2019 potekala tudi v središču Ljubljane. Latvijski študent Kristiāns Vasiļevskis je za mladinsko organizacijo politične stranke 'Latvijas attīstībai Jaunatnes nodaļa’ (slo. Mladinska organizacija za razvoj Latvije), ki je v globalni stavki istočasno sodelovala v latvijskem glavnem mestu Riga, oblikoval več plakatov.

02. april 2019 | Obvestilo