Skoči do osrednje vsebine

Vsebine katedre

Za obdobje:

Študentska konferenca o mednarodnih odnosih (2022)

Študentsko društvo za mednarodne odnose Globallis je v sodelovanju s Katedro in Centrom za mednarodne odnose Fakultete za družbene vede organiziralo drugo Študentsko konferenco o mednarodnih odnosih. Konferenca je potekala 4. maja 2022 v sklopu tedna Evrope.

24. avgust 2022 | Obvestilo

Nova objava: Andreja Jaklič prispevala študijski primer za novi učbenik o mednarodnem poslovanju založbe Oxford University Press

Pri založbi Oxford University Press je junija 2022 izšla druga prenovljena izdaja učbenika International Business (slo. Mednarodno poslovanje), v kateri je s študijskim primerom Incom Leone o strategijah mednarodnega finančnega menedžmenta sodelovala tudi prof. dr. Andreja Jaklič s Centra in Katedre za mednarodne odnose na FDV UL.

08. julij 2022 | Obvestilo, Novice

Nagradni razpis za najboljša diplomska, magistrska in doktorska dela s področja delovanja OZN

Društvo za ZN za Slovenijo tudi letos razpisuje nagrade za najboljša diplomska, magistrska in doktorska dela s področja delovanja Organizacije združenih narodov, ki so bila obranjena med 1. avgustom 2021 in 31. julijem 2022.

05. julij 2022 | Aktualno, Izdelki študentov

Odprt razpis za mladega raziskovalca ali raziskovalko na CMO

Univerza v Ljubljani je objavila razpis za mlade raziskovalce in raziskovalke za leto 2022. Eno delovno mesto za mladega raziskovalca ali raziskovalko je razpisano tudi na Centru za mednarodne odnose (FDV UL).

01. julij 2022 | Aktualno, Možnosti za delo in študij

Vabilo k sodelovanju v projektu ”Europamobil”

Vljudno vabljeni k sodelovanju v projektu pod naslovom »Europamobil«, ki se bo odvijala v regiji Grand Est. (bližina Strasbourga, Francija) med septembrom in oktobrom. Prijavite se lahko do 6. julija.

28. junij 2022 | Aktualno, Mednarodniki v praksi

Prostovoljstvo na Blejskem strateškem forumu

29. in 30. avgusta Ministrstvo za zunanje zadeve in Center za evropsko prihodnost organizira že 17. mednarodno konferenco Blejski strateški forum.

10. junij 2022 | Aktualno, Mednarodniki v praksi

Vabilo na poletno šolo ”International Decision-Making Analysis” v Udinah

Vljudno vabljeni na poletno šolo z naslovom »International Decision-Making Analysis«, ki se bo odvijala v Udinah.

10. junij 2022 | Aktualno, Mobilnost

Mednarodna parlamentarna štipendija nemškega zveznega parlamenta 2022

Nemški zvezni parlament že več let podeljuje Mednarodne parlamentarne štipendije (IPS) za mlade absolvente visokih šol. Študentje z IPS dobijo priložnost, da spoznajo nemški parlamentarni sistem v teoriji in praksi. Slovenija se je tega programa prvič udeležila leta 2001.

25. maj 2022 | Aktualno

Nagradni natečaj za najboljše diplomsko ali magistrsko delo - Transparency International Slovenia

Transparency International Slovenia – društvo Integriteta (v nadaljevanju: TI Slovenia) razpisuje nagrado za najboljše diplomsko ali magistrsko delo s področij transparentnosti, integritete, preprečevanja korupcije ali drugih vsebinskih področij dela TI Slovenia.

23. maj 2022 | Aktualno

Vabilo na Erasmus+ mladinsko izmenjavo

Združenje EPEKA, so.p. vabi mlade od 18. do 26. leta starosti na Erasmus+ mladinsko izmenjavo, kjer bodo skupaj s 35 udeleženci iz petih držav deležni aktivnosti neformalnega izobraževanja o pomenu državljanstva in demokracije.

23. maj 2022 | Aktualno, Mobilnost