Skoči do osrednje vsebine

Vsebine katedre

Za obdobje:

Video reportaža: spoznajte avtorja Alexandra Wendta

Katedra za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani se je lotila prevoda enega temeljnih del na področju discipline mednarodni odnosi (MO) – Družbena teorija mednarodne politike (1999) Alexandra Wendta. Za majhno akademsko skupnost MO v Sloveniji je ta objava v okviru Založbe FDV pomemben prispevek k razvoju lokalnega znanstvenega jezika.

16. marec 2023 | Obvestilo, Objave, Aktualno

Študenti treh slovenskih univerz sodelovali na simulaciji delovanja Evropskega sveta in Sveta Evropske unije v Bruslju (ConSIMium 2023)

2. in 3. februarja 2023 so študentje iz vseh 27 držav članic EU sodelovali pri projektu ConSIMium, simulaciji delovanja Evropskega sveta in Sveta EU v Bruslju. Študentje so prevzeli vloge odločevalcev na ravni EU in razpravljali o dveh predlogih uredb Evropske komisije, in sicer za zmanjšanje emisij CO2 za električna in lahka tovorna vozila ter za oblikovanje infrastrukture za alternativna goriva.

09. februar 2023 | Obvestilo

Učitelji s katedre za mednarodne odnose gostovali na AUI v Ifranu

V tednu med 23. in 27. januarjem 2023 je pet učiteljev s katedre za mednarodne odnose – prof. dr. Ana Bojinović Fenko, izr. prof. dr. Marko Lovec, doc. dr. Jure Požgan, doc. dr. Danijel Crnčec in doc. dr. Faris Kočan – v ovkiru programa Erasmus+ gostovalo na Al Akhawayn University v Ifranu, Maroku.

30. januar 2023 | Obvestilo

Možnost financiranja šolnine na College of Europe

Republika Slovenija omogoča možnost financiranja šolnine na College of Europe, in sicer lahko slovenski kandidati/ke (max. 3) pridobijo polno financiranje šolnine. Več informacij na: https://www.coleurope.eu/admission/scholarships/scholarships-country

17. december 2022 | Aktualno

Hibridna izvedba predmeta na temo migracij z enotedenskim obiskom Francije

Med 20. in 25. novembrom je 11 študentov magistrskega programa Evropskih študij obiskalo kolege iz Univerze Picardie Jules Verne v Amiensu. Obisk je bil del skupne izvedbe predmeta na temo migracij in položaja žensk s strani Marie Ruiz (Unvierza Picardie) in Marka Lovca (UL-FDV) v zimskem semestru 2022/23.

28. november 2022 | Obvestilo, Aktualno

Nov doktor znanosti s področja mednarodni odnosi

18. novembra 2022 je bil na katedri za mednarodne odnose izveden zagovor doktorske disertacije doktorskega kandidata Srđana Orlandića.

22. november 2022 | Obvestilo, Novice

Gostujoče predavanje dr. Igorja Rogelje “Od azijskih vrednot k človekovim pravicam in posledice za mednarodni režim varovanja človekovih pravic”

V četrtek, 10. novembra 2022 je na Fakulteti za družbene vede, v so-organizaciji Katedre za mednarodne odnose in Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (EARL) gostoval doc. dr. Igor Rogelja, predavatelj iz University College London.

21. november 2022 | Obvestilo

Plačana pripravništva na Delegaciji EU pri Uradu OZN in drugih mednarodnih organizacijah v Ženevi

Delegacija EU pri Uradu OZN in drugih mednarodnih organizacijah v Ženevi razpisuje plačana pripravništva z začetkom marca 2023.

20. november 2022 | Aktualno

Vabilo na dialog z evropskim komisarjem Janezom Lenarčičem v evropskem letu mladih

Vljudno vabljeni na Dialog z evropskim komisarjem Janezom Lenarčičem, ki ga skupaj z Mrežo MaMa organizira Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji.

15. november 2022 | Aktualno

Študentska konferenca o mednarodnih odnosih (2023)

Študentsko društvo za mednarodne odnose Globallis v sodelovanju s Katedro in Centrom za mednarodne odnose Fakultete za družbene vede organizira že tretjo Študentsko konferenco o mednarodnih odnosih. Konferenca bo potekala med 4. in 5. majem 2023 v sklopu tedna Evrope.

12. oktober 2022 | Obvestilo