Vsebine katedre

Za obdobje:

Šest desetletij za preteklost, šest desetletij za prihodnost - mednarodna konferenca ob 60 letih mednarodnih odnosov v Sloveniji

Vabljeni k udeležbi na mednarodni konferenci, ki bo proslavila dolgoletno tradicijo poučevanja in proučevanja mednarodnih odnosov v Sloveniji.Vabimo vas, da se konference aktivno udeležite z lastnimi prispevki. Rok za prijavo je 31. julij.

14. julij 2021 | Obvestilo

Sodelovanje študentov v EUTOPIA Open Innovation Challenge in na WeDiscover tednu

Študentje mednarodnih odnosov v tekočem šolskem letu sodelujejo v pilotnem projektu zveze EUTOPIA Open Innovation Challenge. Študentje 3. letnika mednarodnih odnosov, Tadej Uršič, Tara Sergeja Kadunc in Amadej Petan, so v okviru projekta raziskali vpliv epidemije COVID-19 na globalne dobavne verige v malih in srednje velikih slovenskih podjetij. Študentki Lucija Naranđa in Nuša Muršič pa raziskali korelacijo med enakostjo spolov in mentalnim zdravjem.

17. maj 2021 | Obvestilo

INFORMATIVNI DNEVI 2021: Uporabne povezave in informacije

Uporabne povezave in informacije o študiju na programu Mednarodni odnosi, zbrane na enem mestu.

15. februar 2021 | Obvestilo

PremikajMO svet: Katedra za mednarodne odnose

Katedra za mednarodne odnose izvaja študij mednarodnih odnosov na FDV, in sicer v letu 2021 že 60. leto.

29. januar 2021 | Obvestilo

Ekipa študentov Mednarodnih odnosov zmagala v finalnem tekmovanju European Ethics Bowl

V sredo, 9. decembra, je Inštitut Evropske investicijske banke gostil virtualno finale tekmovanja European Ethics Bowl. V finalu je zmagala ekipa iz Fakultete za družbene vede, ki so jo sestavljali študenti programa Mednarodni odnosi, Gregor Kokal Golčer, Ema Žagar in Meta Štuhec. Ekipa se je pomerila z ekipo Alumni programa poletne šole Inštituta Evropske investicijske banke iz Luksemburga. Iskrene čestitke.

10. december 2020 | Obvestilo

Uporabne vsebine za vse študentke in študente

Z vami delimo nekaj pomembnih vsebin, ki so koristne za prav vse študentke in študente. Na tej povezavi najdete vse podrobnosti o različnih študentskih statusih. Prilagamo pa tudi priročnik, kjer med drugim najdete tudi pomembne informacije o pomenu samozavedanja za uspešnost pri študiju, komunikaciji s profesorji ter različnih veščinah za učinkovito upravljanje časa.

09. december 2020 | Obvestilo

Študentka programa Mednarodni odnosi sodelovala na mednarodni konferenci "Human Rights Education and Nationalism"

Lucija Naranđa, študentka 4. letnika programa Mednarodni odnosi, se je 3. decembra udeležila mednarodne konference „Human Rights Education and Nationalism“, ki sta jo organizirala estonska in slovaška nacionalna agencija Erasmus+.

08. december 2020 | Obvestilo

Študentka programa Mednarodni odnosi imenovana za mlado evropsko ambasadorko

Ema Odra Raščan, študentka 4. letnika programa Mednarodni odnosi, je bila oktobra imenovana za mlado evropsko ambasadorko v sklopu projekta, ki se izvaja v okviru bnemškega predsedovanja Svetu EU in v sodelovanju Evropskim mladinskim parlamentom.

02. december 2020 | Obvestilo

Teden Univerze v Ljubljani

Zlatko plaketo za izjemne zasluge pri razvijanju znanstvenega in pedagoškega dela ter za krepitev ugleda Univerze v Ljubljani, prejme prof. dr. Zlatko Šabič. Svečana listina za študentke in študente za najboljše študijske dosežke pa Ana Klemen, absolventka podiplomskega študijskega programa Mednarodni odnosi. Iskrene čestitke obema.

30. november 2020 | Obvestilo

Študentka programa Mednarodni odnosi sodelovala na simulaciji Model European Union

Maja Milatovič, študentka 4. letnika programa Mednarodni odnosi, se je med 10. in 13. novembrom udeležila simulacije Model European Union, ki jo je organiziral Eastwest European Institute. Tema simulacije Evropskega parlamenta je bila vzpostavitev stališča Parlamenta o 5. in 14. členu predloga Komisije o Skladu za pravični prehod (Just Transition Fund), ki je del Evropskega zelenega dogovora. Konferenco je z uvodnim nagovorom otvoril Fabio Massimo Castaldo, podpredsednik Evropskega parlamenta, zaključil pa jo je nekdanji Poljski predsednik Aleksander Kwasniewski.

20. november 2020 | Obvestilo