Vsebine katedre

Za obdobje:

Gostujoče predavanje - Kingsbox

V torek, 12. oktobra 2020, sta pri predmetu Mednarodno poslovanje, gostovala Iztok Podbornik in Petra Rusjan iz podjetja Kingsbox, ki zaposluje tudi nekdanje študente Mednarodnih odnosov.

13. oktober 2021 | Obvestilo

Če si v mednarodnih odnosih odvisen od tujega znanja, boš dosegel rezultate, ki bolj ustrezajo njim

Fakulteta za družbene vede v jubilejno študijsko leto z dvodnevno mednarodno konferenco, ki obeležuje 60-letnico proučevanja in poučevanja mednarodnih odnosov v Sloveniji.

12. oktober 2021 | Obvestilo

Priložnosti in čeri sodobnega mednarodnega poslovanja: sporočila izkušenih podjetnikov

V četrtek, 7. oktobra, je Center za mednarodne odnose (CMO) na FDV UL v sklopu mednarodne konference ob 60 letih mednarodnih odnosov v Sloveniji 'Šest desetletij za preteklost, šest desetletij za prihodnost' pripravil ogrevalni panel 'Priložnosti in čeri sodobnega mednarodnega poslovanja'

11. oktober 2021 | Obvestilo

Učbenik o osnovah znanstvenega pisanja v znanosti o mednarodnih odnosih

Učbenik o osnovah znanstvenega pisanja v znanosti o mednarodnih odnosih, ki sta ga pripravila asist. dr. Jure Požgan in izr. prof. dr. Ana Bojinović Fenko, je namenjen študentom dodiplomskega študija mednarodnih odnosov, oziroma tistim, ki se začenjajo seznanjati z znanstvenim raziskovanjem in pisanjem na področju mednarodnih odnosov

10. oktober 2021 | Obvestilo

60 let študija in raziskovanja mednarodnih odnosov na FDV

Zbornik obravnava mednarodne odnose, dileme o znanstvenosti tega predmetnega področja in temeljne strokovne sestavine, potrebne za osmišljanje in razumevanje preteklih in sodobnih mednarodnih odnosov.

01. oktober 2021 | Obvestilo

Napovedujemo: Priložnosti in čeri sodobnega mednarodnega poslovanja (ogrevalni dogodek mednarodne konference ob 60 letih MO v Sloveniji)

Pridružite se nam pri pogovoru z uspešnimi podjetniki o tem, kako se pripraviti na tveganja v mednarodnem poslovanju in jih spremeniti v priložnosti.

01. oktober 2021 | Obvestilo

Začetek akademskega leta za 1. letnike 2021/2022 - pomembne informacije

Tukaj lahko najdete vse potrebne informacije o varni izvedbi študijskega procesa v 2021/22.

01. oktober 2021 | Obvestilo

Študentska konferenca o mednarodnih odnosih

Študentsko društvo za mednarodne odnose Globallis je v sodelovanju s Katedro in Centrom za mednarodne odnose Fakultete za družbene vede organiziralo prvo Študentsko konferenco o mednarodnih odnosih. Konferenca je potekala 14. maja 2021 v sklopu tedna Evrope.

08. september 2021 | Obvestilo

Šest desetletij za preteklost, šest desetletij za prihodnost - mednarodna konferenca ob 60 letih mednarodnih odnosov v Sloveniji - rok za prijavo podaljšan do 20. avgusta

Vabljeni k udeležbi na mednarodni konferenci, ki bo proslavila dolgoletno tradicijo poučevanja in proučevanja mednarodnih odnosov v Sloveniji.Vabimo vas, da se konference aktivno udeležite z lastnimi prispevki. Rok za prijavo je 31. julij.

14. julij 2021 | Obvestilo

Sodelovanje študentov v EUTOPIA Open Innovation Challenge in na WeDiscover tednu

Študentje mednarodnih odnosov v tekočem šolskem letu sodelujejo v pilotnem projektu zveze EUTOPIA Open Innovation Challenge. Študentje 3. letnika mednarodnih odnosov, Tadej Uršič, Tara Sergeja Kadunc in Amadej Petan, so v okviru projekta raziskali vpliv epidemije COVID-19 na globalne dobavne verige v malih in srednje velikih slovenskih podjetij. Študentki Lucija Naranđa in Nuša Muršič pa raziskali korelacijo med enakostjo spolov in mentalnim zdravjem.

17. maj 2021 | Obvestilo