Skoči do osrednje vsebine

Vsebine katedre

Za obdobje:

Udeležba na 65. letni konferenci International Studies Association (ISA)

Članice Centra za mednarodne odnose asist. Ajda Hedžet, asist. Melika Mahmutović in prof. dr. Ana Bojinović Fenko so se od 2. do 6. aprila 2024 udeležile letne konference ISA v San Franciscu.

09. april 2024 | Obvestilo, Aktualno, Novice

Trajnostni razvoj in strateško načrtovanje: študija primera rabe umetne inteligence za pripravo izhodišč za podnebno nevtralno mesto do leta 2030 (AI@MissionCities)

V zimskem semestru 2023/2024 se je uspešno izvedel študentski projekt za trajnostni razvoj z naslovom »Trajnostni razvoj in strateško načrtovanje: študija primera rabe umetne inteligence za pripravo izhodišč za podnebno nevtralno mesto do leta 2030 (AI@MissionCities)«.

09. april 2024 | Obvestilo, Objave, Novice

Gostovanje prof. dr. Bernharda Stahla z Univerze v Passau

Od 4. 3. do 20. 3. 2024 je na katedri za mednarodne odnose UL FDV gostoval prof. dr. Bernhard Stahl z Univerze v Passau. Med drugim je izvedel naslednja predavanja pri predmetih Zunanja politika, Svetovna politika in Evropska unija kot globalni akter.

28. marec 2024 | Obvestilo, Objave, Novice

Vabilo na predavanje zasl. prof. dr. Lučke Kajfež Bogataj

Vljudno vabljeni na predavanji prof. Lučke Kajfež Bogataj, ki bo v okviru predmeta International Protection of Environment v dveh povezanih predavanjih predstavila temo: Climate change and international community: where do we stand, what are the risks, what can be done?

11. marec 2024 | Obvestilo, Objave, Novice

Predstavitev nove knjige prof. dr. Jureta Vidmarja na temo ozemeljskega statusa v mednarodnem pravu

Na povabilo Slovenskega politološkega društva ter Katedre za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede je gostoval prof. dr. Jure Vidmar, redni profesor mednarodnega javnega prava na Univerzi Maastricht na Nizozemskem in član Stalne arbitraže v Haagu.

04. marec 2024 | Obvestilo, Objave, Novice

Pomladni seminar priprave na študij magistrskih programov Mednarodni odnosi in Evropske študije

Pomladni seminar priprave na študij magistrskih programov Mednarodni odnosi in Evropske študije je program, s pomočjo katerega vam omogočamo, da pridobite manjkajoča znanja s področij mednarodnih odnosov in evropskih študij, ki jih potrebujete za vpis na 2. stopnjo študija navedenih programov.

23. februar 2024 | Obvestilo, Objave, Novice

Razpis za vpis v študijskem letu 2024/25

Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2024/2025.

23. februar 2024 | Obvestilo, Objave, Novice

Uspešno izpeljani informativni dnevi 2024

Na Fakulteti za družbene dneve so 16. in 17. 2. potekali informativni dnevi, kjer smo predstavili tudi program Mednarodni odnosi, 1. stopnja. Na predstavitvi smo sodelovali predstavniki Katedre za mednarodne odnose, alumniji mednarodnih odnosov, študentke in študent iz tutorskega programa in društva Globallis.

18. februar 2024 | Obvestilo

Maja Bučar je nova zaslužna profesorica Univerze v Ljubljani

V okviru Tedna univerze je 30. novembra na Univerzi v Ljubljani (UL) potekala podelitev nazivov zaslužna profesorica in zaslužni profesor UL. Med letošnjimi prejemniki zaslužnega naziva je tudi prof. dr. Maja Bučar s Centra in Katedre za mednarodne odnose na FDV UL.

01. december 2023 | Obvestilo

Predstojnik Katedre za mednarodne odnose dr. Matjaž Nahtigal na mednarodni konferenci o prihodnosti evropsko-kitajskih trgovinskih odnosov v Šanghaju

Predstojnik Katedre za mednarodne odnose dr. Matjaž Nahtigal je pretekli teden v Šanghaju sodeloval na mednarodni konferenci o prihodnosti evropsko – kitajskih trgovinskih odnosov v času velikih sprememb. Konferenca je potekala na Univerzi Fudan ob organizaciji Centra za kitajsko – evropske odnose Univerze Fudan in šanghajskega Inštituta za evropske študije.

06. november 2023 | Obvestilo, Predavatelji