Vsebine katedre

Za obdobje:

Predsednik Republike Slovenije virtualno na FDV

V četrtek, 14. maja, je na Fakulteti za družbene vede prek spletne aplikacije gostoval predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor. Kot slavnostni govornik je nastopil na simulaciji Generalne skupščine Združenih narodov, ki se že dvaindvajseto leto odvija pri predmetu Mednarodne organizacije, v okviru študijskega programa Mednarodni odnosi. Predsednik je s študentkami in študenti v skoraj enournem srečanju izmenjal poglede na aktualna dogajanja v svetu.

18. maj 2020 | Obvestilo

Nina Pejič med superfinalisti izbora za AmCham top potencial 2020!

Nina Pejič, mag. mednarodnih odnosov, mlada raziskovalka in asistentka na naši katedri, je bila izbrana v superfinale izbora zmagovalca (raje zmagovalke) letošnje jubilejne, 10. generacije AmCham Young Professionals.

18. maj 2020 | Obvestilo

Gostujoče virtualno predavanje - Tonja Avsenik (AmCham)

V torek,14.4. 2020, je na daljavo na seminarju pri predmetu Politika mednarodnega poslovanja, gostovala nekdanja študentka Mednarodnih odnosov, Tonja Avsenik iz AmCham Slovenija.

22. april 2020 | Obvestilo

Nova knjiga o okolijski politiki EU z avtorskimi prispevki študentov (urednika: Danijel Crnčec in Ana Bojinović Fenko)

V zbirki Analize CMO (ACMO) je izšla knjiga o okolijski politiki Evropske unije 'EU Environmental Policy: Internal and External Dimensions', ki sta jo uredila izr. prof. dr. Ana Bojinović Fenko in ​asist. dr. Danijel Crnčec. Knjiga je rezultat predmeta, izvedenega kot Jean Monnet modula na temo notranjih in zunanjih vidikov okolijske politike Evropske unije (EU), ki je bil izveden na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede (UL FDV) v študijskih letih 2016–2019. Ponuja najaktualnejše razprave svetovne politike na področju okoljevarstva, pri čemer v ospredje postavlja politike in globalno vlogo EU.

15. april 2020 | Obvestilo

Gostujoče virtualno predavanje Visokega komisarja za narodne manjšine pri OVSE

Dodiplomski in podiplomski študenti mednarodnih odnosov (pri predmetih Mednarodno varstvo manjšin in Mednarodno upravljanje konfliktov - nosilka prof. dr. Petra Roter) so z zanimanjem poslušali predavanje Visokega komisarja za narodne manjšine pri Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE) veleposlanika Lamberta Zannierja.

15. april 2020 | Obvestilo

GOSTUJOČE VITRUALNO PREDAVANJE - VP Republike Slovenije v Rimu

Pri predmetu Politika mendarodnega poslovanja so študenti spoznavali institucionalno podporo internacionalizaciji. V okviru seminarja so se jim tokrat pridružili predstavniki Veleposlaništva Republike Slovenije v Rimu. Študente so nagovorili Nj. Ekc. veleposlanik Tomaž Kunstelj, konzul Gregor Frank ter svetovalec za ekonomske zadeve dr. Slobodan Šešum. Študenti so direktno iz žarišča trenutne krize lahko slišali, kako se v kriznih razmerah spreminjajo in povečujejo naloge gospodarske diplomacije.

08. april 2020 | Obvestilo

Gostujoče virtualno predavanje

Pri predmetu Politika mednarodnega poslovanja nas je virtualno obiskala diplomantka programa Mednarodni odnosi, Tamara Juričič, ki je s študenti delila izzive, ki jih ima razvojni tržnik v hitro rastočem globalnem podjetju Leone. Brexit, odziv na COVID -19, prevetritev portfelja trgov in vstop na kitajski trg ravno v času pandemije so le nekateri izzivi, pri katerih »mednarodniki« zaživijo v svoji kreativnosti in znanju za analiziranje mednarodnega okolja!

31. marec 2020 | Obvestilo

Stavba Fakultete za družbene vede zaprta do preklica

V skladu z določbami Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter na univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih z dne 15. 3. 2020 je stavba Fakultete za družbene vede do preklica zaprta. Glede na odlok bodo sodelavci v študijski službi dostopni po e-pošti, tako da se nanje lahko obračate kot doslej. O študijskih obveznostih in delu, ki ga izvajamo z uporabo elektronskih komunikacijskih sredstev, boste obveščeni v spletnem referatu pri posameznem predmetu, po e-pošti pa izvajamo tudi uradne ter govorilne ure. Ostajamo (elektronsko) povezani.

16. marec 2020 | Obvestilo

INFORMATIVNI DNEVI 2020

14. in 15. februarja, smo na Fakulteti za družbene vede ponovno gostili informativne dneve za dijake. Na programu Mednarodni odnosi, nas je obiskalo skoraj 170 dijakov, ki so jih sprejeli naši študenti, pedagogi in alumniji.

17. februar 2020 | Obvestilo

Diplomacija hrane in pijače

V torek, 17. decembra 2019, je Katedra za mednarodne odnose v sodelovanju s Klubom evropskih študentov, gostila dogodek, na katerem so se študenti spoznali s pravili vedenja ter uživanjem hrane in pijače ob različnih priložnostih. Bojana Košnik Čuk, strokovnjakinja s področja diplomatskega in poslovnega protokola, je predstavila osnove protokolarnega obnašanja ob različnih svečanih in poslovnih priložnostih. Prav tako pa je s študenti delila ogromno praktičnih nasvetov, ki jim bodo pomagali na nadaljnji poslovni in diplomatski poti.

18. december 2019 | Obvestilo