Skoči do osrednje vsebine

Vsebine katedre

Za obdobje:

Gostovanje prof. dr. Rainerja Liedtkeja z Univerze v Regensburgu

Na magistrskih programih Evropske študije in Mednarodni odnosi smo 10. aprila 2024 v okviru Erasmus izmenjave gostili prof. dr. Rainerja Liedtkeja z Univerze v Regensburgu, ki je strokovnjak za evropsko zgodovino 19. in 20. stoletja.

17. april 2024 | Obvestilo, Aktualno, Novice

Udeležba na 65. letni konferenci International Studies Association (ISA)

Članice Centra za mednarodne odnose asist. Ajda Hedžet, asist. Melika Mahmutović in prof. dr. Ana Bojinović Fenko so se od 2. do 6. aprila 2024 udeležile letne konference ISA v San Franciscu.

09. april 2024 | Obvestilo, Aktualno, Novice

Trajnostni razvoj in strateško načrtovanje: študija primera rabe umetne inteligence za pripravo izhodišč za podnebno nevtralno mesto do leta 2030 (AI@MissionCities)

V zimskem semestru 2023/2024 se je uspešno izvedel študentski projekt za trajnostni razvoj z naslovom »Trajnostni razvoj in strateško načrtovanje: študija primera rabe umetne inteligence za pripravo izhodišč za podnebno nevtralno mesto do leta 2030 (AI@MissionCities)«.

09. april 2024 | Obvestilo, Objave, Novice

Gostovanje prof. dr. Bernharda Stahla z Univerze v Passau

Od 4. 3. do 20. 3. 2024 je na katedri za mednarodne odnose UL FDV gostoval prof. dr. Bernhard Stahl z Univerze v Passau. Med drugim je izvedel naslednja predavanja pri predmetih Zunanja politika, Svetovna politika in Evropska unija kot globalni akter.

28. marec 2024 | Obvestilo, Objave, Novice

Vabilo na predavanje zasl. prof. dr. Lučke Kajfež Bogataj

Vljudno vabljeni na predavanji prof. Lučke Kajfež Bogataj, ki bo v okviru predmeta International Protection of Environment v dveh povezanih predavanjih predstavila temo: Climate change and international community: where do we stand, what are the risks, what can be done?

11. marec 2024 | Obvestilo, Objave, Novice

Predstavitev nove knjige prof. dr. Jureta Vidmarja na temo ozemeljskega statusa v mednarodnem pravu

Na povabilo Slovenskega politološkega društva ter Katedre za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede je gostoval prof. dr. Jure Vidmar, redni profesor mednarodnega javnega prava na Univerzi Maastricht na Nizozemskem in član Stalne arbitraže v Haagu.

04. marec 2024 | Obvestilo, Objave, Novice

Pomladni seminar priprave na študij magistrskih programov Mednarodni odnosi in Evropske študije

Pomladni seminar priprave na študij magistrskih programov Mednarodni odnosi in Evropske študije je program, s pomočjo katerega vam omogočamo, da pridobite manjkajoča znanja s področij mednarodnih odnosov in evropskih študij, ki jih potrebujete za vpis na 2. stopnjo študija navedenih programov.

23. februar 2024 | Obvestilo, Objave, Novice

Razpis za vpis v študijskem letu 2024/25

Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2024/2025.

23. februar 2024 | Obvestilo, Objave, Novice

Informacija o možnosti opravljanja Erasmus+ prakse na Veleposlaništvu RS v Pragi

Veleposlaništvo Republika Slovenije v Pragi obvešča o možnosti opravljanja Erasmus+ študijske prakse v obdobju od septembra do začetka decembra 2023.

29. junij 2023 | Objave, Aktualno, Možnosti za delo in študij, Novice, Mobilnost

Uspešno izvedena že 3. študentska konferenca o mednarodnih odnosih

4. in 5. maja je na Fakulteti za družbene vede, Univerze v Ljubljani potekala 3. študentska konferenca o mednarodnih odnosih. Konference se je udeležilo 24 študentov dodiplomskega študija, 14 študentov magistrskega študija, 7 študentov doktorskega študija in 17 članov akademskega odbora. Teh 62 udeležencev prihaja s 17 univerz: Univerza v Beogradu, Graduate Institute Ženeva, Univerza v Göteborgu, Univerza v Gradcu, Znanstveno-raziskovalno središče Koper, Univerza v Ljubljani, Univerza v Marburgu, Masarykova univerza, Univerza v Passauu, Univerza v Prištini, Univerza za ekonomijo in poslovanje v Pragi, Univerza v Salentu, Univerza v Sarajevu, Univerza Cirila in Metoda Skopje, Univerza v Uppsali, Univerza v Varšavi in Univerza v Zagrebu.

28. maj 2023 | Obvestilo, Objave, Aktualno, Novice