Skoči do osrednje vsebine

Vsebine katedre

Za obdobje:

Udeležba na 65. letni konferenci International Studies Association (ISA)

Članice Centra za mednarodne odnose asist. Ajda Hedžet, asist. Melika Mahmutović in prof. dr. Ana Bojinović Fenko so se od 2. do 6. aprila 2024 udeležile letne konference ISA v San Franciscu.

09. april 2024 | Obvestilo, Aktualno, Novice

Trajnostni razvoj in strateško načrtovanje: študija primera rabe umetne inteligence za pripravo izhodišč za podnebno nevtralno mesto do leta 2030 (AI@MissionCities)

V zimskem semestru 2023/2024 se je uspešno izvedel študentski projekt za trajnostni razvoj z naslovom »Trajnostni razvoj in strateško načrtovanje: študija primera rabe umetne inteligence za pripravo izhodišč za podnebno nevtralno mesto do leta 2030 (AI@MissionCities)«.

09. april 2024 | Obvestilo, Objave, Novice

Obvestilo o objavi delovnega mesta Svetovalec (šifra DM 1138) v Direktoratu za energijo | Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo

Ponudba za delovno mesto svetovalca v Direktoratu za energijo v Sektorju za obnovljive vire energije (Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo)

28. marec 2024 | Aktualno, Možnosti za delo in študij

Gostovanje prof. dr. Bernharda Stahla z Univerze v Passau

Od 4. 3. do 20. 3. 2024 je na katedri za mednarodne odnose UL FDV gostoval prof. dr. Bernhard Stahl z Univerze v Passau. Med drugim je izvedel naslednja predavanja pri predmetih Zunanja politika, Svetovna politika in Evropska unija kot globalni akter.

28. marec 2024 | Obvestilo, Objave, Novice

Erasmus+ študijska praksa na Stalnem predstavništvu RS pri OZN, OVSE in drugih mednarodnih organizacijah na Dunaju

Si študent / študentka z željo po pridobitvi praktičnih izkušenj in te zanima, kako je delati v slovenski diplomaciji? Te zanima, kako delujejo Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE) ter organizacije in agencije ZN s sedežem na Dunaju? Si želiš pridobiti izkušnjo na dinamičnem področju multilateralne diplomacije?

15. marec 2024 | Aktualno, Možnosti za delo in študij

Vabilo na predavanje zasl. prof. dr. Lučke Kajfež Bogataj

Vljudno vabljeni na predavanji prof. Lučke Kajfež Bogataj, ki bo v okviru predmeta International Protection of Environment v dveh povezanih predavanjih predstavila temo: Climate change and international community: where do we stand, what are the risks, what can be done?

11. marec 2024 | Obvestilo, Objave, Novice

Predstavitev nove knjige prof. dr. Jureta Vidmarja na temo ozemeljskega statusa v mednarodnem pravu

Na povabilo Slovenskega politološkega društva ter Katedre za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede je gostoval prof. dr. Jure Vidmar, redni profesor mednarodnega javnega prava na Univerzi Maastricht na Nizozemskem in član Stalne arbitraže v Haagu.

04. marec 2024 | Obvestilo, Objave, Novice

Pomladni seminar priprave na študij magistrskih programov Mednarodni odnosi in Evropske študije

Pomladni seminar priprave na študij magistrskih programov Mednarodni odnosi in Evropske študije je program, s pomočjo katerega vam omogočamo, da pridobite manjkajoča znanja s področij mednarodnih odnosov in evropskih študij, ki jih potrebujete za vpis na 2. stopnjo študija navedenih programov.

23. februar 2024 | Obvestilo, Objave, Novice

Razpis za vpis v študijskem letu 2024/25

Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2024/2025.

23. februar 2024 | Obvestilo, Objave, Novice

Uspešno izpeljani informativni dnevi 2024

Na Fakulteti za družbene dneve so 16. in 17. 2. potekali informativni dnevi, kjer smo predstavili tudi program Mednarodni odnosi, 1. stopnja. Na predstavitvi smo sodelovali predstavniki Katedre za mednarodne odnose, alumniji mednarodnih odnosov, študentke in študent iz tutorskega programa in društva Globallis.

18. februar 2024 | Obvestilo