Skoči do osrednje vsebine

Vsebine katedre

Za obdobje:

Mednarodna štipendija nemškega zveznega parlamenta 2024

Nemški zvezni parlament že več let podeljuje Mednarodne parlamentarne štipendije (IPS) za mlade absolvente visokih šol. Le-ti naj bi dobili priložnost, da spoznajo nemški parlamentarni sistem v teoriji in praksi. Slovenija se je tega programa prvič udeležila leta 2001.

17. junij 2024 | Aktualno, Možnosti za delo in študij, Novice

Študentska konferenca o MO 2024

9. in 10 maja 2024 je na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani potekala 4. študentska konferenca o mednarodnih odnosih. Konference se je udeležilo 30 študentov, 19 študentov dodiplomskega študija, 11 študentov magistrskega študija, in 16 članov akademskega odbora.

11. junij 2024 | Obvestilo, Aktualno

Gostujoče predavanje prof. dr. Christiana Bellaka glede bilateralnih investicijskih pogodb

22. maja 2024 se je odvilo gostujoče predavanje prof. dr. Christiana Bellaka glede bilateralnih investicijskih pogodb na primeru Brazilije in Kitajske. Izsledke predavanja so na voljo v nadaljevanju v angleškem jeziku.

23. maj 2024 | Obvestilo, Aktualno, Novice

Kratka podcast oddaja EU!radia s prof. dr. Ano Bojinović Fenko ob 20. obletnici članstva Slovenije v Evropski uniji

Prof. dr. Ana Bojinović Fenko je ob 20. obletnici članstva Slovenije v Evropski uniji spregovorila za oddajo EU!radio. Vabljeni k poslušanju!

20. maj 2024 | Obvestilo, Aktualno, Novice

Šestmesečno plačano pripravništvo (Mednarodna organizacija za migracije)

Mednarodna organizacija za migracije (IOM), agencija Združenih narodov za migracije, je razpisala program pripravništev s ciljem spodbujanja raznolikosti in vključevanja

14. maj 2024 | Aktualno, Možnosti za delo in študij

Gostovanje prof. dr. Rainerja Liedtkeja z Univerze v Regensburgu

Na magistrskih programih Evropske študije in Mednarodni odnosi smo 10. aprila 2024 v okviru Erasmus izmenjave gostili prof. dr. Rainerja Liedtkeja z Univerze v Regensburgu, ki je strokovnjak za evropsko zgodovino 19. in 20. stoletja.

17. april 2024 | Obvestilo, Aktualno, Novice

Udeležba na 65. letni konferenci International Studies Association (ISA)

Članice Centra za mednarodne odnose asist. Ajda Hedžet, asist. Melika Mahmutović in prof. dr. Ana Bojinović Fenko so se od 2. do 6. aprila 2024 udeležile letne konference ISA v San Franciscu.

09. april 2024 | Obvestilo, Aktualno, Novice

Obvestilo o objavi delovnega mesta Svetovalec (šifra DM 1138) v Direktoratu za energijo | Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo

Ponudba za delovno mesto svetovalca v Direktoratu za energijo v Sektorju za obnovljive vire energije (Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo)

28. marec 2024 | Aktualno, Možnosti za delo in študij

Erasmus+ študijska praksa na Stalnem predstavništvu RS pri OZN, OVSE in drugih mednarodnih organizacijah na Dunaju

Si študent / študentka z željo po pridobitvi praktičnih izkušenj in te zanima, kako je delati v slovenski diplomaciji? Te zanima, kako delujejo Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE) ter organizacije in agencije ZN s sedežem na Dunaju? Si želiš pridobiti izkušnjo na dinamičnem področju multilateralne diplomacije?

15. marec 2024 | Aktualno, Možnosti za delo in študij

Obvestilo o objavi prostega delovnega mesta Svetovalec pripravnik (šifra dm 1139) v Sektorju za obnovljive vire

obveščamo vas, da je z današnjim dnem na osrednjem spletnem mestu GOV.SI in na Zavodu RS za zaposlovanje objavljeno prosto delovno mesto Svetovalec pripravnik (šifra dm 1139) v Sektorju za obnovljive vire.

08. januar 2024 | Aktualno, Možnosti za delo in študij