Skoči do osrednje vsebine

Vsebine katedre

Za obdobje:

OKROGLA MIZA PRI PREDMETU JAVNA UPRAVA

V ponedeljek, 15. maja 2023 smo pri predmetu Javna uprava organizirali okroglo mizo, na kateri so poleg nosilca predmeta red. prof. dr. Mira Hačka sodelovali ga. Andreja Katič, državna sekretarka, pristojna za regionalni razvoj, g. Uroš Rozman, direktor Regionalne razvojne agencije za Podravje – Maribor ter g. Tine Radinja, župan Občine Škofja Loka in član Odbora regij. Okroglo mizo na temo reorganizacije sistema državne uprave v povezavi z vzpostavljanjem regij in izzivov regionalnega razvoja je moderirala izr. prof. dr. Simona Kukovič.

20. maj 2023 | Obvestilo

Študentje obiskali občino Medvode

V torek, 16. maja smo s študenti pri predmetu Regionalna in lokalna samouprava (nosilec red. prof. dr. Miro Haček) obiskali občino Medvode, kjer nas je sprejel župan Nejc Smole in nam predstavil občino, delo župana in občinske uprave ter izzive, s katerimi se v svojem tretjem mandatu srečuje pri svojem delu.

20. maj 2023 | Obvestilo

BA study programme Political Science – Public Policies and Administration

The Political Science - Public Policy and Administration programme builds on the experience, knowledge and 25-year tradition of the previous programme, which has been modernised to respond to changing national and global circumstances and challenges, as well as political change (e.g. Slovenia's membership of the EU and international organisations). In the modernised programme, we offer knowledge and competences that will enable new generations of students to build a distinctive political science graduate profile with additional and specific knowledge in the fields of public policy and administration and the European Union. In this way, students will acquire the knowledge and competences necessary for employment in the public, non-profit or private sector or for continuing their studies within three years.

14. april 2023 | Obvestilo

Obisk Agencije za sodelovanje energetskih regulatorjev

Študentje programa Politologija - Javne politike in uprava so 6.3. v okviru predmeta Evropski upravni prostor obiskali ACER- Agencijo za sodelovanje energetskih regulatorjev, edino Evropsko agencijo v Sloveniji.

09. marec 2023 | Obvestilo

Študentje programa Politologija – Primerjalne javne politike in uprava sodelovali na EuroSim simulacijah 2023

Pod mentorstvom prof. dr. Damjana Lajha in izr. prof. dr. Mete Novak so se med 4. in 7. januarjem 2023 študentje programa Politologija – Primerjalne javne politike in uprava udeležili dogodka EuroSim – simulacij odločanja na ravni EU. Simulacije EuroSim, ki v sodelovanju med evropskimi in ameriškimi univerzami potekajo že od leta 1988, so bile letos organizirane na University of South Wales v Newportu. Simulacij se je udeležilo več kot 130 študentov iz 17 različnih univerz, ki so razpravljali o ustanovitvi socialnega sklada za spopad s podnebnimi spremembami (Social Climate Fund).

20. januar 2023 | Obvestilo

Študenti obiskali Državni zbor in Komisijo za preprečevanje korupcije

V okviru predmeta Parlamentarne in vladne študije so študenti 2. letnika programa Politologija – javne politike in uprava novembra 2022 obiskali državni zbor. V decembru pa je nekaj študentk na povabilo Komisije za preprečevanje korupcije v okviru Dneva odprtih vrat decembra 2022 udeležilo predstavitve dela Komisije za preprečevanje korupcije.

20. januar 2023 | Obvestilo

Letna konferenca CEPSA v organizaciji Slovenskega politološkega društva in Fakultete za družbene vede na Bledu

Srednjeevropsko politološko združenje (CEPSA) je v sodelovanju s Slovenskim politološkim društvom in Fakulteto za družbene vede Univerze v Ljubljani uspešno organiziralo 26. letno konferenco Srednjeevropskega politološkega združenja z naslovom »Demokracija po koronavirusu: soočanje z novo politično realnostjo«. Konferenca je potekala 2. in 3. junija 2022 v Kongresnem centru Bled, Slovenija, udeležilo pa se je je več kot 140 akademikov iz 15 držav, ne samo iz Evrope, ampak tudi iz sveta, ki so lahko prisluhnili 120 referatom v enaindvajsetih panelih.

20. januar 2023 | Obvestilo

Red. prof. dr. Miro Haček je kot gostujoči profesor gostoval na Montana State University v Billingsu

Red. prof. dr. Miro Haček je v jesenskem semestru 2022/23 kot gostujoči profesor gostoval na Montana State University v Billingsu, Montana (MSUB). Prof. Haček je na MSUB izvajal predmet “Comparative City Administration” na dodiplomski stopnji študija, poleg tega pa je za gostiteljsko univerzo izvedel še nekaj gostujočih predavanj.

19. januar 2023 | Obvestilo