Skoči do osrednje vsebine

Vsebine katedre

Za obdobje:

Obisk Agencije za sodelovanje energetskih regulatorjev

Študentje programa Politologija - Javne politike in uprava so 6.3. v okviru predmeta Evropski upravni prostor obiskali ACER- Agencijo za sodelovanje energetskih regulatorjev, edino Evropsko agencijo v Sloveniji.

09. marec 2023 | Obvestilo

Študentje programa Politologija – Primerjalne javne politike in uprava sodelovali na EuroSim simulacijah 2023

Pod mentorstvom prof. dr. Damjana Lajha in izr. prof. dr. Mete Novak so se med 4. in 7. januarjem 2023 študentje programa Politologija – Primerjalne javne politike in uprava udeležili dogodka EuroSim – simulacij odločanja na ravni EU. Simulacije EuroSim, ki v sodelovanju med evropskimi in ameriškimi univerzami potekajo že od leta 1988, so bile letos organizirane na University of South Wales v Newportu. Simulacij se je udeležilo več kot 130 študentov iz 17 različnih univerz, ki so razpravljali o ustanovitvi socialnega sklada za spopad s podnebnimi spremembami (Social Climate Fund).

20. januar 2023 | Obvestilo

Študenti obiskali Državni zbor in Komisijo za preprečevanje korupcije

V okviru predmeta Parlamentarne in vladne študije so študenti 2. letnika programa Politologija – javne politike in uprava novembra 2022 obiskali državni zbor. V decembru pa je nekaj študentk na povabilo Komisije za preprečevanje korupcije v okviru Dneva odprtih vrat decembra 2022 udeležilo predstavitve dela Komisije za preprečevanje korupcije.

20. januar 2023 | Obvestilo

Letna konferenca CEPSA v organizaciji Slovenskega politološkega društva in Fakultete za družbene vede na Bledu

Srednjeevropsko politološko združenje (CEPSA) je v sodelovanju s Slovenskim politološkim društvom in Fakulteto za družbene vede Univerze v Ljubljani uspešno organiziralo 26. letno konferenco Srednjeevropskega politološkega združenja z naslovom »Demokracija po koronavirusu: soočanje z novo politično realnostjo«. Konferenca je potekala 2. in 3. junija 2022 v Kongresnem centru Bled, Slovenija, udeležilo pa se je je več kot 140 akademikov iz 15 držav, ne samo iz Evrope, ampak tudi iz sveta, ki so lahko prisluhnili 120 referatom v enaindvajsetih panelih.

20. januar 2023 | Obvestilo

Red. prof. dr. Miro Haček je kot gostujoči profesor gostoval na Montana State University v Billingsu

Red. prof. dr. Miro Haček je v jesenskem semestru 2022/23 kot gostujoči profesor gostoval na Montana State University v Billingsu, Montana (MSUB). Prof. Haček je na MSUB izvajal predmet “Comparative City Administration” na dodiplomski stopnji študija, poleg tega pa je za gostiteljsko univerzo izvedel še nekaj gostujočih predavanj.

19. januar 2023 | Obvestilo