Skoči do osrednje vsebine

Gostujoče predavanje 'Narrative Education for Sustainable Development: Storytelling as a Method to Initiate Innovative, Critical Classroom Discussions on Citizenship and Social Values' na FDV, 11. 4. 2024


Vabljeni na gostujoče predavanje izr. prof. Sally Windsor in prof. Olofa Francka, ki prihajata iz Oddelka za pedagoške, kurikularne in strokovne študije (Pedagoška fakulteta, Univerza v Gothenburgu), ki bo potekalo v četrtek, 11. aprila, s pričetkom ob 12.15 v učilnici št. 5. 

Predavanje z naslovom 'Narrative Education for Sustainable Development: Storytelling as a Method to Initiate Innovative, Critical Classroom Discussions on Citizenship and Social Values' se bo odvilo v okviru EUTOPIA alianse, ki preko učne skupnosti mdr. povezuje Univerzo v Gothenburgu in Univerzo v Ljubljani.

Dandanes se vprašanja, povezana z demokracijo, etiko in družbenimi vrednotami, zdijo pomembna in vredna pozornosti še posebno v izobraževalnih kontekstih, kot so šole in univerze. Gostujoče predavanje bo demonstriralo, kako se lahko narativne metode uporabljajo za uvajanje in kritično obravnavanje etičnih problematik, povezanih z družbeno trajnostnostjo. Opisanih in prikazanih bo nekaj primerov tovrstnih metod,  pri čemer se bodo različne zgodbe – tako fikcijske kakor tudi bolj realistične – uporabljale za ustvarjanje učnih dejavnosti za učence in študente različnih starostnih skupin. Udeleženci predavanja bodo prijazno pozvani k razmišljanju, razpravljanju in dajanju predlogov glede tega, kako se lahko razvijajo učne dejavnosti, povezane z družbeno trajnostjo – etiko, vrednotami in demokracijo.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 07. april 2024 | v kategoriji: Obvestilo, Aktualno, Projekti, Mobilnost