Skoči do osrednje vsebine

Bralni krožek: monografija 'Ten Myths About Israel' na FDV - 7. 3. 2024


Do covid-19 pandemije je na FDV dobro desetletje deloval bralni krožek pod imenom, ki razkriva kulturni pečat zgodnjih 2000ih, tj. 'Piflarski krožek'. Piflarji in giki so bili sicer že dojeti in prežvečeni kot neupravičeno podcenjene figure človeške subjektivitete, menda pa se zdaj velja pomakniti stran od teh anahronizmov.

V sodelovanju s študentskim društvom Kult.co se bo bralni krožek obudilo iz (pre)dolgega pandemskega spanja. Vabljene vse študentke in neštudentke, tj. ljudje v civilu, najsi boste svobodnjakinje ali pa iz drugih fakultet. Za čtivo letnega semestra je bila izbrana kratka monografija z naslovom Ten Myths About Israel (2017) izraelskega zgodovinarja in politika Ilana Pappéja. Za monografijo sam avtor pravi, da ne predstavlja uravnoteženega pogleda na zgodovino palestinskega območja in nastanka izraelske države, namenja pa jo širokemu naboru občinstev (tako laikom, novinarjem in akademikom), predvsem pa si želi, da bi se z njenimi argumenti soočili tudi podporniki Izraela in sionizma. 

Uvodno srečanje bo potekalo 7. marca ob 18. uri v Akademski čitalnici Aleša Debeljaka. Vsa nadaljnja srečanja pa se bodo odvila vsak drugi in četrti četrtek v mesecu marcu in aprilu ter ob isti uri, zaključila pa v pričetku maja s filmsko projekcijo.

Več informacij si lahko preberete na tej povezavi..

 

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 04. marec 2024 | v kategoriji: Obvestilo, Aktualno