Skoči do osrednje vsebine

Vsebine katedre

Za obdobje:

MEMPOP Loading: Popularna kultura, spomin in kulturne študije v regionalni perspektivi, FDV, 6. in 7. 6. 2024

Dvodnevni dogodek, organiziran v okviru 30. obletnice Oddelka za kulturologijo, ponuja raziskovalkam_cem popularne kulture in kolektivnega spomina iz srednje in jugovzhodne Evrope platformo za razpravo o svojih tekočih raziskavah o popularni glasbi, filmu, muralih in grafitih ter videoigrah kot mnemoničnih medijih, usidranih v kompleksne konfiguracije ljudi, tehnologij, politik in trgov.

21. maj 2024 | Obvestilo, Vtisi iz tujine, Aktualno, Projekti, Povezave

Izjava podpore Oddelka za kulturologijo, 10. 5. 2024

Oddelek za kulturologijo Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani izraža javno podporo zasedbi prostorov Fakultete za družbene vede, ki so jo študentje_ke izvršili_e v sredo, 8. maja 2024, in se pridružuje zahtevam, ki jih usmerjajo na univerzo in fakulteto.

11. maj 2024 | Obvestilo, Aktualno

Ob kulturoloških 30: Filmski večer na FDV, 8. 5. 2024

Vabljene na ogled filmske projekcije 'Možje na soncu ' (1972) ter na pogovor o(b) filmu z gostjo Ano Tasič, magistro človekovih pravic ter članico Gibanja za pravice Palestincev. Dogodek bo potekal v Akademski čitalnici Aleša Debeljaka, s pričetkom ob 17.30 uri.

30. april 2024 | Obvestilo, Aktualno

Vabilo Kinadvor k sodelovanju v programih mladih občinstev

Posredujemo vabilo Kinadvor, ki je na svoji spletni strani objavil poziv k sodelovanju v programih mladih občinstev. Sodelovanje je primerno za vse kulturologinje, ki jih zanimajo delovne izkušnje na področju filmske vzgoje v programih za mlada občinstva ali pa v tem šolskem letu opravljajo predmet Kulturološki praktikum oz. obvezno prakso.

10. april 2024 | Obvestilo, Aktualno, Zaposlitev, Možnosti za delo in študij

Gostujoče predavanje 'Narrative Education for Sustainable Development: Storytelling as a Method to Initiate Innovative, Critical Classroom Discussions on Citizenship and Social Values' na FDV, 11. 4. 2024

Vabljeni na gostujoče predavanje dr. Sally Windsor in dr. Olofa Francka (Oddelek za pedagoške, kurikularne in strokovne študije, Univerza v Gothenburgu), ki bo potekalo v četrtek, 11. aprila, znotraj termina rednih predavanj predmeta 'Napredne tehnologije in transhumanistične družbe prihodnosti'.

07. april 2024 | Obvestilo, Aktualno, Projekti, Mobilnost

Bralni krožek: monografija 'Ten Myths About Israel' na FDV - 7. 3. 2024

Študentsko kulturološko društvo Kult.co obuja niz bralnih srečanj v sklopu Piflarskega krožka, izbrano čtivo za letni semester pa predstavlja monografija izraelskega zgodovinarja in politologija, Ivana Pappéja. Z uvodnim srečanjem pričnemo 7. marca ob 18. uri v Akademski čitalnici Aleša Debeljaka. Vsa nadaljnja srečanja se bodo zvrstila v marcu in aprilu (vsak drugi in četrti četrtek ob isti uri) ter zaključila maja, s filmsko projekcijo.

04. marec 2024 | Obvestilo, Aktualno

Zimska šola UL 'Glasovi Ukrajine', 21.-23. 2. 2024

Vabljeni na trodnevni dogodek, ki ga s pomočjo partnerjev organizirata Univerza v Ljubljani in UDESIN. Program je razgiban ter bo potekal na več lokacijah: v Mestnem muzeju Ljubljana, v Atriju ZRC SAZU ter v Kinoteki.

22. februar 2024 | Obvestilo, Vtisi iz tujine, Aktualno, Izdelki študentov, Predavatelji