Skoči do osrednje vsebine

Vsebine katedre

Za obdobje:

MEMPOP “Nalaganje zaključeno”: Predstavitev aktualnih raziskav in prihodnost regionalne kulturologije

Na dvodnevni mednarodni delavnici MEMPOP Loading: Popularna kultura, spomin in kulturne študije v regionalni perspektivi, ki je potekala 6.-7. junija 2024 na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, so udeleženke_ci predstavili aktualne raziskave ter poudarili potrebo po širjenju raziskovalnih področij, ki obravnavajo sodobne popularne kulture. Delavnica se je zaključila s pobudo za vzpostavitev regionalne mreže, ki združuje kulturologe in kulturologinje v Srednji in Jugovzhodni Evropi.

11. junij 2024 | Aktualno, Projekti, Vtisi

MEMPOP Loading: Popularna kultura, spomin in kulturne študije v regionalni perspektivi, FDV, 6. in 7. 6. 2024

Dvodnevni dogodek, organiziran v okviru 30. obletnice Oddelka za kulturologijo, ponuja raziskovalkam_cem popularne kulture in kolektivnega spomina iz srednje in jugovzhodne Evrope platformo za razpravo o svojih tekočih raziskavah o popularni glasbi, filmu, muralih in grafitih ter videoigrah kot mnemoničnih medijih, usidranih v kompleksne konfiguracije ljudi, tehnologij, politik in trgov.

21. maj 2024 | Obvestilo, Vtisi iz tujine, Aktualno, Projekti, Povezave

Gostujoče predavanje 'Narrative Education for Sustainable Development: Storytelling as a Method to Initiate Innovative, Critical Classroom Discussions on Citizenship and Social Values' na FDV, 11. 4. 2024

Vabljeni na gostujoče predavanje dr. Sally Windsor in dr. Olofa Francka (Oddelek za pedagoške, kurikularne in strokovne študije, Univerza v Gothenburgu), ki bo potekalo v četrtek, 11. aprila, znotraj termina rednih predavanj predmeta 'Napredne tehnologije in transhumanistične družbe prihodnosti'.

07. april 2024 | Obvestilo, Aktualno, Projekti, Mobilnost