Skoči do osrednje vsebine

Naše objave in nastopi v poletnem semestru


Prispevki

V poletnem semestru je izšlo veliko objav članic in članov katedre, zato vam v   branje priporočamo naslednji izbor znanstvenih člankov:

 

Intersekcionalnost

Knjige in zborniki:

Roman Kuhar in Mojca Pajnik sta uredila zbornik Intersekcionalnost: perspektive strukturne, politične in reprezentacijske neenakosti. Zbornik je izšel pri znanstveni založbi Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in je v PDF obliki dostopen tukaj.

Prispevke članic in članov katedre najdete tudi v naslednjih zbornikih: 

  • Poglavje Beyond the ethics of objectivity: covering the refugee crisis in Slovenia Dejana Jontesa, ki je izšel v The Routledge companion to journalism ethics (ur. Lada T. Price, Karen Sanders, Wendy N. Wyatt, založba Routledge).
  • Poglavje Etična potrošnja hrane kot oblika politične participacije mladih Andreje VezovnikDore Matejak in Tanje Kamin, ki je izšel v zborniku Politična participacija mladih onkraj volitev: konceptualni premisleki in izzivi proučevanja (ur. Tomaž Pušnik in Marinko Banjac, Založba FDV). V istem zborniku je izšlo tudi poglavje Politični repertoarji mladih : nekonvencionalnost v participaciji in medijski vključenosti  Tanje Oblak Črnič. Oba sta prosto dostoopna na zgornji povezavi.

  • Poglavje Mobility as a distinctive practice: van life lifestyle and personal media Andreje Trdine in Dejana Jontesa, ki je izšel v zborniku Border crossings and mobilities on screen (ur. Ruxandra Trandafoiu in drugi, založba Routledge)

     

Če niste zasledili naših medijskih nastopov, lahko še vedno ujamete:

Andrejo Vezovnik lahko ponovno ujamete tudi v živo na fakulteti, saj se je julija vrnila s šestmesečnega študijskega obiska na College for media, communication and information, University of Colorado, Boulder, kjer se je kot prejemnica Fulbrightove štipendije posvečala raziskovanju hrane za prihodnost. 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 28. avgust 2022 | v kategoriji: Polletnik