Dr. Bill KovarikDr. Bill Kovarik je profesor komunikacijskih študij na Radford University (Virginia, ZDA). V svojih mladih letih je deloval kot novinar in se je leta 1970 učil še klasičnih tehnik tiska na linotipskem stroju, nato pa je kot novinar spremljal vse večje spremembe v množičnih medijih, saj je delal za Associated Press, Charleston Post, Baltimore Sun in še za druge časopise v ZDA. Doktoriral je iz zgodovine tehnologije in zgodovine medijev na University of Maryland.

Na Radford University poučuje dodiplomske in podiplomske študente pri predmetih History of Mass Media, Science and Environmental Writing, Web Production, Print Production. Raziskovalno se ukvarja s proučevanjem zgodovine medijev in komunikacijskih tehnologij, okoljske problematike, okoljskih spopadov in medijev. To je razvidno tudi iz njegovih objavljenih knjig: Revolutions in Communication: Media history from Gutenberg to the digital age (Bloomsbury, 2011), Web Design for the Mass Media (Pearson, 2002), Mass Media and Environmental Conflict: America's green crusade (Sage, 1997).

Profesor Kovarik sodeluje na programu prve stopnje Katedre za medijske in komunikacijske študije pri predmetu Zgodovina medijev.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 15. november 2013 | v kategoriji: Predavatelji