Skoči do osrednje vsebine

Žiga Vavpotič, diplomant dodiplomskega študija Mednarodnih odnosov in podiplomskega študija sociologije


Vavpotič

Danes živimo v svetu, kjer tekmujemo na globalnem trgu. Države, organizacije in posamezniki. In pri slednjih, čeprav v Sloveniji to pogosto ni kriterij, je znanje tisto, ki loči najboljše od dobrih. Tudi ali predvsem znanje tujih jezikov.

Težko bom razumel, da Fakulteta za družbene vede ukinja drugi jezik. Tudi zato, ker FDV tekmuje na globalnem trgu univerz. In če si hočemo priznati ali ne, je drugi tuj jezik konkurenčna prednost FDVja. Luksuz? To rečejo tisti, ki verjetno niso bili dlje od Celovca.

Več kot 70 različnih držav sem obiskal, trenutno širimo Simbiozo mednarodno – mi pomaga znanje, ki sem ga dobil na FDVju? Gotovo. Kaj ponavadi naredim najprej, ko kaj hočem – odprem usta. In razlika je, če znam jezik države, v kateri sem. Ta razlika ni majhna. Z znanjem jezika, postanem njihov. 

Kdor jezik špara, kruha strada. In kar se Janezek nauči, to Janezek zna. Velik like za tuje jezike na FDV. Tega bi na tablici stisnila še moja babica, od kar je na FB. Vedno mi je govorila, Žiga, jezike pa se le uči. In mojo babico je modro poslušati, vam povem.

Žiga Vavpotič, mag., je pobudnik projekta Simbioza, soustanovitelj Zavoda Ypsilon

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 16. februar 2015 | v kategoriji: Ambasadorji