Z Jelko Music, direktorico za odnose z javnostmi Jean Paul Gaultiera v obdobju od leta 2007 do 2020, o komunikaciji v modi in Haute Couture


Na virtualnem dogodku z naslovom »Z Jelko Music o komunikaciji v modi in Haute Couture«, je naša lektorica Marijane Budeč Staničić pri predmetu Strokovna angleščina gostila direktorico za odnose z javnostmi Jean Paul Gaultiera v obdobju od leta 2007 do 2020.

Jelka Music je v zgodnjih devetdesetih letih začela svojo kariero v odnosih z javnostmi na Japonskem, in sicer pri avantgardni modni znamki Comme des Garçons, kjer je sodelovala z Rei Kawakubo v Tokiu in kot vodja njenega tiskovnega urada pozneje tudi v Parizu. Nato je sedem let vodila službo za komuniciranje pri Johnu Gallianu v Parizu, leta 2007 pa je spoznala Jeana Paula Gautiera in postala direktorica službe za komuniciranje in njegova osebna predstavnica za stike z javnostmi. Januarja 2020 je sodelovala pri organizaciji spektakularne modne revije Last Show, s katero se je Jean Paul Gaultiere poslovil od Haute Couture. Modno hišo Jean Paul Gaultier je zapustila julija 2020, sedaj vodi lastno svetovalno podjetje v Parisu in še vedno sodeluje z Gaultierom pri njegovih posebnih projektih.

 

Jelka Music bo z nami delila svoje dragoceno znanje in izkušenje, ki jih je pridobila pri delu in sodelovanju s svetovno znanimi modnimi guruji. Posebej bo naslovila vneta prizadevanja Jeana Paula Gaultierja, ki prek visoke mode (»Haute Couture«) in mode »ready to wear/pret-a-porter« ter drugih dejavnosti obravnava kulturna, subkulturna, rasna, spolna in druga družbena vprašanja.

Dogodek je bil 22. februarja 2021 ob 17.00 uri


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 01. marec 2021 | v kategoriji: Obvestilo