Lektorica Leonora Flis bo imela v Trubarjevi hiši literature delavnico kreativnega pisanja


Lektorica Leonora Flis bo imela v Trubarjevi hiši literature delavnico kreativnega pisanja.

Delavnica kreativnega pisanja je zasnovana tako, da se skozi srečanja spozna zakonitosti pisanja kratke zgodbe in literarnega novinarstva. Na tak način želimo nagovoriti čim širši krog ljudi, ki imajo željo po spoznavanju različnih zvrsti pisanja.

Delavnica poteka tako, da se praktični del podkrepljuje tudi z razlagami in analizo prebranega in zapisanega. Udeleženci bodo dobili v pregled tudi nekaj teoretičnega gradiva, ki jim lahko pomaga pri kreativni praksi. Obravnavali bomo zapis kratke zgodbe in literarno novinarstvo.

Srečanja bodo primarno osnovana na praktičnem delu, torej oblikovanju lastnih zapisov, ki bodo na naslednjem srečanju tudi obravnavani in analizirani v skupini. Vsi udeleženci bodo imeli dostop do tekstov vseh v skupini, tako da bo lahko potekala skupinska obravnava.

Na delavnico bo sprejetih največ 10 udeležencev, ki jih bo na podlagi prejetih besedil izbral organizator. Če želite sodelovati, pošljite svoj tekst (zaključeno celoto ali odlomek kratke zgodbe), ki ne sme biti daljši od treh strani, na naslov: trubarjeva@literarnahiša.si.

Delavnica bo potekala v Trubarjevi hiši literature (Stritarjeva ulica 7): 18.6., 19.6., 23.6., 24.6., 30.6. in 2.7., med 16:00 in 19:00. Delavnica je brezplačna.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 11. junij 2020 | v kategoriji: Aktualno, Novice