Skoči do osrednje vsebine

Anja Lorenzetti, univerzitetna diplomirana politologinja


Trenutna zaposlitev: Urad predsednika Republike Slovenije, svetovalka za družbene dejavnosti.

LorenzettiSem Anja Lorenzetti, diplomirana politologinja, smer mednarodni odnosi, FDV. Trenutno sem zaposlena na Uradu predsednika Republike Slovenije, kot svetovalka za družbene dejavnosti, pred tem sem bila vodja kabineta akademika dr. Boštjana Žekša, ministra v Vladi RS 2008-2011, še prej sem delala na IEDC – Poslovna šola Bled, kot MBA sales and marketing manager, moja prva zaposlitev pa je bila v Slovenski hiši v Bruslju, kot vodja projektov. In prav pri vsaki od teh zaposlitev sta bila znanje tujih jezikov in sposobnost navezovanja stikov v različnih jezikih ključna za uspehe na moji delovni poti, ki niso ostali nespregledani.   

In če začnem na začetku. Zakaj sem se ob vpisu v prvi letnik na FDV odločila za študij mednarodnih odnosov? Zavedala sem se, da svet postaja odprt in povezan in ga bom s svojim delovanjem lahko sooblikovala, če bom aktivno stopila vanj. Pri tem sem se zavedala, da so tuji jeziki zelo pomembni in zato me je zelo veselilo, da so v programu študija mednarodnih odnosov na FDV predvideni vsa štiri leta. Izbor več tujih strokovnih jezikov se mi je zdelo edino resno zagotovilo, da bom spoznala stroko tudi v tujem jeziku, kar mi bo približalo svet in kar bo mene približalo svetu. Znanje tujih jezikov, je zagotovo edina prava globalna popotnica. Ko znaš tuje jezike je svet na dosegu roke in nikoli prevelik, da stopiš vanj. 

V času, ko je strpnost do drugačnih ena bistvenih vrednot za ohranjanje miru, ko bi morali z drugačnostjo bogatiti naš vsakdan, bi morali učenje tujih strokovnih jezikov spodbujati in to kjerkoli in kadarkoli, ne pa krčiti njihov obseg. Ni razloga za njihovo ukinjanje in denar ne bi smel biti izgovor za takšno neumnost, ki si je ne bi smela privoščiti nobena izobraževalna institucija v naši mali državi. Še prav posebej zato, ker smo majhna država, ne bi smeli biti tudi mala


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 05. februar 2015 | v kategoriji: Ambasadorji