Skoči do osrednje vsebine

Andreja Gerden, Univerzitetna diplomirana politologinja, smer MO


GerdenZaključila sem dodiplomski študij na smeri Mednarodni odnosi na FDV. Imam dobra 4 leta izkušenj na trgu delovne sile, trenutno pa sem zaposlena na Evropski centralni banki v Single Supervisory Mechanism (SSM).

Na fakulteti sem obiskovala italijanščino in angleščino in če bi bilo iz organizacijskega (urnik) vidika mogoče, bi izbrala še španščino. Glede na to, da smo bili pri predmetu strokovni jezik študenti iz različnih smeri, smo znanje krepili tudi z drugimi študijskimi področji. Prevajali smo dokumente iz se seznanjali s terminologijo, ki mi v trenutni službi koristi, saj je določene izraze potrebno poznati, v slovarjih pa se jih pogosto ne najde. V mislih imam pravno ali ekonomsko terminologijo.

Učenje jezika ni bilo omejeno na vsakdanjo rabo. Obravnavali smo tekste, ki so zahtevnejši, saj je bil cilj pridobiti znanje za službene potrebe. Moja komunikacija v službi je večinoma v angleščini. V SSM, kjer sem zaposlena, nadziramo banke v EU in prejemamo dokumente od bank v vseh jezikih. Zato je bilo pri selekcijskem postopku za delovno mesto znanje tujih jezikov preverjano s testi in tudi na podlagi tega so nam ponudili službo. Ker je bil do sedaj cilj FDV zagotavljati primerjalne prednosti svojim diplomantom, ocenjujem, da je bilo prav znanje tujega jezika stroke ena izmed prednosti, ki mi je omogočila dobiti dobro službo. Glede na to, da imamo profesorje lingviste z akademskim znanjem iz različnih področij, je znanje, ki ga prejmemo pri predmetu tujega jezika bolj poglobljeno in podano na veliko bolj zanimiv način.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 16. februar 2015 | v kategoriji: Ambasadorji