Skoči do osrednje vsebine

Nagrado SSD za najboljše znanstveno delo v letu 2023 je prejel Marko Orel


Slovensko sociološko društvo je na letošnjem sociološkem srečanju, ki je potekalo na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem v Kopru, od 19. do 21. oktobra 2023, nagrado za najboljše znanstveno delo v letu 2023 podelilo Marku Orlu za delo "Collaboration Potential in Virtual Reality (VR) Office Space: Transforming the Workplace of Tomorrow", ki je izšla pri založbi Springer.

Knjiga raziskuje potencial, ki ga ponuja navidezna resničnost za oblikovanje in izboljšanje sodelovalnih praks in timskih interakcij v delovnem okolju. Na podlagi poglobljenega preučevanja teme, ki kombinira teoretične in praktične vpoglede, prikaže kako tehnologija navidezne resničnosti revolucionira načine kako delamo in sodelujemo. Monografija ponuja vpogled v prihodnost delovnih prostorov, kjer meje med fizično in digitalno resničnostjo postajajo vse bolj zabrisane, obenem pa poudarja pomen človeškega faktorja v teh tehnološko naprednih okoljih.

Marko Orel je za navedeno monografijo prejel dekanovo nagrado za najboljše izvirno delo Faculty of Business Administration, Prague University of Economics and Business, Slovensko sociološko društvo pa mu je podelilo nagrado za najboljše znanstveno delo.

Orel Springer book
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 24. november 2023 | v kategoriji: Obvestila, Znanstvene objave