Skoči do osrednje vsebine

Gostujoči raziskovalec Samuel Briones Barrales iz Univerze v Utrechtu na RCSU


Na Raziskovalnem centru za strategijo in upravljanje FDV bomo od 17. oktobra do 2. novembra 2023 gostili raziskovalca Samuela Brionesa Barralesa, doktorskega študenta na oddelku za interdisciplinarne družbene vede na Univerzi v Utrechtu.

Samuel pod mentorstvom prof. dr. Mare Yerkes pripravlja doktorsko disertacijo v okviru ERC projekta CAPABLE, velike mednarodne raziskave o politikah usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja v štirih evropskih državah (Španija, Slovenija, Nizozemska in Združeno kraljestvo) Samuelovo raziskovanje se osredotoča na usklajevanje zasebnega življenja in dela zaposlenih neformalnih oskrbovalcev.

V sklopu obiska FDV bo Samuel na Odprtem terminu za znanost, v ponedeljek, 23. oktobra 2023 ob 14. uri predstavil svojo kvalitativno študijo življenjskih izkušenj 55 neformalnih oskrbovalcev in oskrbovalk v osmih mestih iz prej omenjenih raziskovanih držav. Z uporabo perspektive pristopa zmožnosti (ang. capability approach) se raziskava osredotoča na pogajanja v odnosu med delom in družino (ali drugimi bližnjimi), na zaznano (ne)pravičnost delovno-skrbstvenih ureditev in načine, na katere posamezniki poskrbijo za njihovo spremembo ali stabilnost. Z raziskovanjem poglobljenih kavlitativnih podatkov v različnih nacionalnih kontekstih se poudarja ključna vloga agentnosti pri prizadevanjih za smiselno ravnovesje med delom in zasebnim življenjem.

Vljudno vas vabimo na predavanje, ki bo potekalo v predavalnici FDV-18.

samuelbriones
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 18. oktober 2023 | v kategoriji: Obvestila, EU in mednarodni pojekti, Raziskovanje, Povezovanje