Skoči do osrednje vsebine

Gostovanje profesorja Rossa Gordona


Pretekli teden smo na Centru za socialno psihologijo gostili profesorja Rossa Gordona s QUT (Queensland University of Technology) (Avstralija). Ross se ukvarja z družbenimi vprašanji ter vedenjskimi in družbenimi spremembami skozi kritično, refleksivno in večperspektivno lečo. Ross je trenutno član tehnične svetovalne skupine Svetovne zdravstvene organizacije za vedenjska spoznanja in vede o zdravju ter član upravnega odbora Centra za pravosodje QUT. Ukvarja se z različnimi vprašanji vedenjskih in družbenih sprememb, vključno z nenalezljivimi boleznimi, Covid-19, energetskimi težavami in energetsko učinkovitostjo, podnebnimi ukrepi in okoljsko trajnostjo, alkoholom, igrami na srečo, nadzorom tobaka, duševnim zdravjem, ustrahovanjem na delovnem mestu in kritiko neoliberalizma. Objavil je več kot 100 znanstvenih revij, poglavij v knjigah in prispevkov na konferencah ter vodilno knjigo: Strategic Social Marketing: For Behaviour and Social Change, ki je izšla pri založbi SAGE.

V sklopu gostovanja sta potekala tudi dva javna dogodka. Prvi v torek, 7. marca 2023, v Impact Hubu Ljubljana, kjer je potekal dogodek Moč socialnega marketinga za reševanje družbenih problemov, ki ga je organiziralo Slovensko združenje za socialni marketing. Dr. Tanja Kamin je vodila pogovor s profesorjem dr. Rossom Gordonom o moči socialnega marketinga za naslavljanje in reševanje družbenih problemov. Udeleženci smo imeli priložnost prisluhniti izkušnjam iz prakse in dobiti odgovore o učinkovitih pristopih za doseganje vedenjskih in družbenih sprememb.

Drugi pa v četrtek, 9. marca 2023, na Fakulteti za družbene vede, kjer je imel profesor Ross Gordon predavanje o kritičnem socialnem marketingu pri predmetu Socialni marketing. Poslušalci smo izvedeli vse o tem, zakaj je kritični socialni marketing pomemben in kako ga lahko uporabljamo kot pristop za doseganje vedenjskih in družbenih sprememb.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 12. marec 2023 | v kategoriji: Obvestila