FoodKom 2017


Center za socialno psihologijo (FDV-UL) je letos že drugič gostil dvodnevni mednarodni seminar FOODKOM, ki je potekal 11. in 12. septembra v City Hotelu. Letos je potekalo tretje srečanje FOODKOM, na katerem so udeleženci in udeleženke prestavljali različne premisleke vezane na hrano, komuniciranje in embaliranje hrane. Göran Eriksson (Örebro University) je predstavil pregled literature na področju embalaže za zdravo hrano. David Machin (Örebro University) je predstavil metodološki multimodalni model za analizo embalaže za hrano. Angela Smith (Universtiy of Sunderland) je analizirala promocijo blogerskega fenomena “clean eating”. Gwynn Mapes (University of Bern) je na primeru restavracij v Brooklynu predstavila delovanje elitnega diskurza o hrani. Tanja Kamin in Andreja Vezovnik sta predstavili diskruze o hrani kot tehnologiji prihodnosti, s poudarkom na mikroalgah. Ana Tominc (Queen Margaret University) se je osredotočila na embalaže otroške hrane v Angliji. Helen Andersson (Örebro University) pa je analizirala nacionalistične diskurze na embalažah švedskih prehrambenih izdelkov. Četrti FOODKOM je že v koledarju. Novembra se gostimo v Edinburghu. 

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 15. september 2017 | v kategoriji: Obvestila