Skoči do osrednje vsebine

Obiščite Digitalni demokratični forum


Fakulteta za družbene vede v sodelovanju z The New School v New Yorku, 25.1. in 10.5. 2023 organizira Digitalni demokratični forum na temo platformne ekonomije in kooperativne alternative obstoječim platformam.

Internet, katerega so dolgo opevali kot demokratično orodje, je postal orodje zasebnih ekonomskih interesov. S kakšnimi izzivi se srečujemo in kako jih premagamo? Digitalni Demokratični Forum združuje raziskovalce, umetnike, oblikovalce politik, delavske voditelje in tehnologe v ospredju prizadevanj za izgradnjo demokratičnega interneta, ki bodo predstavili teorijo in obstoječo prakso odpora tehnoloških delavcev, demokratizacije tehnologije, poštenega dela in skupnega lastništva digitalnih platform.

Prijavite se na povezavi in si zagotovite mesto v digitalnih prostorih foruma. V kolikor vam je tema blizu, vam lahko udeležba na digitalnem forumu izboljša možnosti, da na 2022-2023 štipendijski program in postanete raziskovalni sodelavec Inštituta za kooperativno digitalno ekonomije na The New School., New York.

Registracija na Digitalni Demokratični Forum se zapre 5.2.2022 zato pohitite in izkoristite odlično priložnost, ki jo ponuja partnerstvo FDV z The New School!

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 31. januar 2023 | v kategoriji: Sodelovanje, EU in mednarodni pojekti, Štipendije in prosta delovna mesta