Skoči do osrednje vsebine

Izdaja večjezikovnih informativnih knjižic


Program Cosmic, ki ga financira Erasmus +, je razvil večjezične informativne knjižice. V njih je opisano, kdo je skrbnik, in z nekaj kratkimi vprašanji omogočijo, da oseba prepozna, ali je oskrbovalec ali ne. Knjižice vključujejo informcije, kako poiskati podporo v krajevnem okolju.

Zaradi vse več migracij, ki vedno bolj vključujejo celotna gospodinjstva, ne le posameznike, in združitev družin migrantov je v Evropi mogoče najti oskrbovalce, ki imajo migrantsko ozadje. Ti skupaj s skrbniki na splošno neutrudno podpirajo tiste, za katere skrbijo, pogosto brez priznanja ter v škodo lastnemu zdravju in blaginji.

Zelo pogosto neformalni oskrbovalci migranti ne vedo, da je njihovo delo dodatna obveznost in da so zanj lahko deležni sistemske podpore.

Knjižice so bile prirejene za Italijo, Slovenijo, Grčijo in Norveško ter prevedene v jezike treh najbolj zastopanih migrantskih skupnosti v teh državah. Dopolnjuje jih vodnik za uporabo, ki strokovnjakom navaja predloge, kako knjižice vključiti v podporne dejavnosti na lokalni ravni.

Prenesite si vire z: https://cosmicproject.eu/downloads/
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 22. april 2021 | v kategoriji: Obvestila