Skoči do osrednje vsebine

Člana centra prejemnika nagrad Univerze v Ljubljani


Doc. dr. Marjan Cugmas in asist. Kristina Rakinić, člana centra CMI sta prejemnika nagrad Univerze v Ljubljani. Doc. dr. Marjan Cugmas je prejel svečano listino za mlade visokošolske učiteljice in učitelje, asist. Kristina Rakinić, pa je kot doktorska študentka prejela priznanje za posebne dosežke študentk in študentov.

V obrazložitvi je zapisano, da doc. dr. Marjan Cugmas s svojim delom na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani pomembno sooblikuje področje statistike in vizualizacije podatkov, kot predavatelj pa je gostoval tudi že na več tujih univerzah. Kot aktiven raziskovalec sodeluje pri projektih s področja analize omrežij, znanstvenega védenja in e-zdravja, svoje ugotovitve pa uspešno deli v obliki številnih znanstvenih člankov in monografij.

Asist. Kristina Rakinić je priznanje prejela skupaj s Karlo Tepež (FDV) in Neso Vrečar (FF) za organizacijo prve doktorske konference programa Humanistika in družboslovje. V obrazložitvi je zapisano, da UL nagrado podeljuje za organizacijo prve doktorske konference programa Humanistika in družboslovje, ki je potekala januarja 2023 in prispevala k interdisciplinarni izmenjavi znanj, izkušenj, omogočila spoznavanje, druženje in medsebojno podporo doktorskih študentov. Več o doktorski konferenci je dostopno na https://www.fdv.uni-lj.si/studij/studij-na-fdv/doktorski-studij-3-stopnje/obvestila/teden-ul-priznanje-za-posebne-dosezke-za-organizacijo-prve-doktorske-konference-hid .

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 12. december 2023 | v kategoriji: Obvestila