Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse
Ključna dela
Obvestila
Znanstvene objave

Za obdobje:

Člana centra prejemnika nagrad Univerze v Ljubljani

Doc. dr. Marjan Cugmas in asist. Kristina Rakinić, člana centra CMI sta prejemnika nagrad Univerze v Ljubljani. Doc. dr. Marjan Cugmas je prejel svečano listino za mlade visokošolske učiteljice in učitelje, asist. Kristina Rakinić, pa je kot doktorska študentka prejela priznanje za posebne dosežke študentk in študentov.

12. december 2023 | Obvestila

Udeležba na evropski konferenci na temo komuniciranja zdravstva in zdravja

Od 15. do 17. novembra je v Celovcu v Avstriji potekala European Conference on Health Communication 2023, skupna konferenca Health Communication Divisions of the German Communication Association (DGPuK) in European Communication Research and Education Association (ECREA). V okviru konference sta sodelovala tudi člana centra Sara Atanasova in Gregor Petrič.

22. november 2023 | Obvestila

Udeležba na 9. kongresu psihologov Slovenije

Med 16. in 18. 11. je v Portorožu potekal 9. kongres psihologov Slovenije z naslovom Jaz in okolje: preplet notranjih in zunanjih svetov. Kongresa se je udeležila tudi članica centra asist. Kristina Rakinić, kjer je predstavila prispevek z naslovom Moralne dileme mladostnikov na družbenih medijih.

22. november 2023 | Obvestila

7. evropsko srečanje raziskovalcev s področja analize socialnih omrežij (EUSN 2023)

Med 4. in 8. septembrom 2023 je potekalo 7. evropsko srečanje raziskovalcev s področja analize socialnih omrežij (EUSN 2023). Dogodek, ki se je letos prvič odvil v Sloveniji na Fakulteti za družbene vede, je soorganiziral Center za metodologijo in informatiko, UL FDV.

11. september 2023 | Obvestila

Izr. prof. dr. Bojana Lobe, članica projekta Agon(ija) epidemija, je prejemnica najvišjega priznanja za komuniciranje znanosti v letu 2022

Slovenska znanstvena fundacija je 30. 5. 2023 podelila nagrado Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju za leto 2022. Ekipa, ki je pripravila in izvedla mednarodni projekt Agon(ija) epidemije, je prišla v finalni izbor. S tem so dobili najvišje priznanje za komuniciranje znanosti. V ekipi je bila tudi članica Centra za metodologijo in informatiko, izr. prof. dr. Bojana Lobe.

20. junij 2023 | Obvestila

Doc. dr. Luka Kronegger gost v oddaji Akademska Televizija o vlogi umetne inteligence v znanosti

Aprila so študentje AGRFT izvedli televizijsko pogovorno oddajo z naslovom »(Spre)govori znanost – Umetna inteligenca, nova doktorica znanosti? V oddaji je bil gost tudi član centra CMI doc. dr. Kronegger. Oddaja je dostopna na povezavi: https://aktv.splet.arnes.si/2023/04/07/aktv-6-4-2023/

30. april 2023 | Obvestila

Prof dr. Tina Kogovšek je sodelovala v oddaji Panorama

Prof dr. Tina Kogovšek, članica Centra za metodologijo in informatiko, je pred praznikom zaljubljencev sodelovala v oddaji Panorama na RTV SLO. V oddaji so se dotaknili teme ljubezni in partnerskih odnosov med mladimi.

22. marec 2023 | Obvestila

Revija Digital Health objavila članek o kvaliteti informacij, ki se izmenjujejo v spletni zdravstveni skupnosti Med.Over.Net

Člani Centra za metodologijo in informatiko (dr. Gregor Petrič, dr. Marjan Cugmas in dr. Sara Atanasova) so v sodelovanju z Onkološkim inštitutom objavili ugotovitve študije o kvaliteti informacij o bolezni raka, ki se izmenjujejo med uporabniki spletne zdravstvene skupnosti (SZS) Med.Over.Net.

02. marec 2023 | Obvestila

1. doktorska konferenca: Nove perspektive v humanistiki in družboslovju

Od 26. do 27. januarja 2023 je na Fakulteti za družbene vede in Filozofski fakulteti potekala 1. doktorska konferenca Interdisciplinarnega študijskega programa humanistika in družboslovje UL z naslovom Nove perspektive v humanistiki in družboslovju. Konferenco je soorganizirala članica CMI, asist. Kristina Rakinić, ki je na konferenci predstavila tudi svoj prispevek.

30. januar 2023 | Obvestila

Nova objava članov CMI v priznani mednarodni reviji

Člana Centra za metodologijo in informatiko doc. dr. Marjan Cugmas in prof. dr. Aleš Žiberna sta v prestižni mednarodni reviji Social Networks objavila znanstven članek z naslovom Approaches to blockmodeling dynamic networks: A Monte Carlo simulation study.

05. januar 2023 | Obvestila