Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse
Ključna dela
Obvestila
Znanstvene objave

Za obdobje:

Udeležba na evropski konferenci na temo komuniciranja zdravstva in zdravja

Od 15. do 17. novembra je v Celovcu v Avstriji potekala European Conference on Health Communication 2023, skupna konferenca Health Communication Divisions of the German Communication Association (DGPuK) in European Communication Research and Education Association (ECREA). V okviru konference sta sodelovala tudi člana centra Sara Atanasova in Gregor Petrič.

22. november 2023 | Obvestila

Udeležba na 9. kongresu psihologov Slovenije

Med 16. in 18. 11. je v Portorožu potekal 9. kongres psihologov Slovenije z naslovom Jaz in okolje: preplet notranjih in zunanjih svetov. Kongresa se je udeležila tudi članica centra asist. Kristina Rakinić, kjer je predstavila prispevek z naslovom Moralne dileme mladostnikov na družbenih medijih.

22. november 2023 | Obvestila

7. evropsko srečanje raziskovalcev s področja analize socialnih omrežij (EUSN 2023)

Med 4. in 8. septembrom 2023 je potekalo 7. evropsko srečanje raziskovalcev s področja analize socialnih omrežij (EUSN 2023). Dogodek, ki se je letos prvič odvil v Sloveniji na Fakulteti za družbene vede, je soorganiziral Center za metodologijo in informatiko, UL FDV.

11. september 2023 | Obvestila

Izr. prof. dr. Bojana Lobe, članica projekta Agon(ija) epidemija, je prejemnica najvišjega priznanja za komuniciranje znanosti v letu 2022

Slovenska znanstvena fundacija je 30. 5. 2023 podelila nagrado Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju za leto 2022. Ekipa, ki je pripravila in izvedla mednarodni projekt Agon(ija) epidemije, je prišla v finalni izbor. S tem so dobili najvišje priznanje za komuniciranje znanosti. V ekipi je bila tudi članica Centra za metodologijo in informatiko, izr. prof. dr. Bojana Lobe.

20. junij 2023 | Obvestila

Doc. dr. Luka Kronegger gost v oddaji Akademska Televizija o vlogi umetne inteligence v znanosti

Aprila so študentje AGRFT izvedli televizijsko pogovorno oddajo z naslovom »(Spre)govori znanost – Umetna inteligenca, nova doktorica znanosti? V oddaji je bil gost tudi član centra CMI doc. dr. Kronegger. Oddaja je dostopna na povezavi: https://aktv.splet.arnes.si/2023/04/07/aktv-6-4-2023/

30. april 2023 | Obvestila

Prof dr. Tina Kogovšek je sodelovala v oddaji Panorama

Prof dr. Tina Kogovšek, članica Centra za metodologijo in informatiko, je pred praznikom zaljubljencev sodelovala v oddaji Panorama na RTV SLO. V oddaji so se dotaknili teme ljubezni in partnerskih odnosov med mladimi.

22. marec 2023 | Obvestila

Revija Digital Health objavila članek o kvaliteti informacij, ki se izmenjujejo v spletni zdravstveni skupnosti Med.Over.Net

Člani Centra za metodologijo in informatiko (dr. Gregor Petrič, dr. Marjan Cugmas in dr. Sara Atanasova) so v sodelovanju z Onkološkim inštitutom objavili ugotovitve študije o kvaliteti informacij o bolezni raka, ki se izmenjujejo med uporabniki spletne zdravstvene skupnosti (SZS) Med.Over.Net.

02. marec 2023 | Obvestila

1. doktorska konferenca: Nove perspektive v humanistiki in družboslovju

Od 26. do 27. januarja 2023 je na Fakulteti za družbene vede in Filozofski fakulteti potekala 1. doktorska konferenca Interdisciplinarnega študijskega programa humanistika in družboslovje UL z naslovom Nove perspektive v humanistiki in družboslovju. Konferenco je soorganizirala članica CMI, asist. Kristina Rakinić, ki je na konferenci predstavila tudi svoj prispevek.

30. januar 2023 | Obvestila

Nova objava članov CMI v priznani mednarodni reviji

Člana Centra za metodologijo in informatiko doc. dr. Marjan Cugmas in prof. dr. Aleš Žiberna sta v prestižni mednarodni reviji Social Networks objavila znanstven članek z naslovom Approaches to blockmodeling dynamic networks: A Monte Carlo simulation study.

05. januar 2023 | Obvestila