Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse
Ključna dela
Obvestila
Znanstvene objave

Za obdobje:

Dogodek s področja informacijske varnosti INFOSEK EXPO 2019

V četrtek, 3. oktobra 2019 je na Gospodarskem razstavišču potekal vsakoletni dogodek INFOSEK EXPO podjetja Palsit, ki se ga je udeležila tudi naša mlada raziskovalka Špela Orehek.

07. oktober 2019 | Obvestila

CMI gosti dr. Iro Virtanen s Tampere University na Finskem

V času od 10. do 19. septembra Center za metodologijo in informatiko (CMI) gosti raziskovalko Iro Virtanen s Tampere University na Finskem. Dr. Ira Virtanen se ukvarja z raziskovanjem podporne komunikacije (supportive communication) in teorijami socialne opore, ki jih aplicira na različne kontekste.

06. september 2019 | Obvestila

Dr. Tina Kogovšek v oddaji Glasovi Svetov na Radiu Ars

V oddaji Glasovi svetov z novinarko RTV Slovenija Urško Henigman so bili predstavljeni prvi celovitejši rezultati raziskave »Spolnost srednješolcev v Sloveniji: vedenje, zdravje, stališča«. V raziskavi so sodelovali Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani (dr. Tina Kogovšek, (vodja projekta), dr. Ivan Bernik, dr. Alenka Švab, dr. Valentina Hlebec, Maja Mrzel), Mirovni inštitut (dr. Roman Kuhar) in Nacionalni inštitut za javno zdravje (dr. Irena Klavs, Sonja Tomšič, Tanja Kustec).

06. september 2019 | Obvestila

Prispevek o raziskavi Majhni otroci (0-8) in digitalne tehnologije

V prispevku za Sobotni dnevnikov izbor, ki je bil objavljen 31. avgusta 2019 in posvečen temi uporabe digitalnih tehnologij med otroci in mladimi, je doc. dr. Bojana Lobe, članica CMI, predstavila nekaj izsledkov raziskave Majhni otroci (0-8) in digitalne tehnologije (Young Children (0-8) and Digital Technology - A qualitative study across Europe).

04. september 2019 | Obvestila

Mednarodna konferenca s področja analize omrežij SUNBELT 2019

Med 18. in 23. junijem 2019 se je v Montrealu (Kanada) odvijala mednarodna konferenca s področja analize omrežij SUNBELT. Konference so se udeležili tudi člani Centra za metodologijo in informatiko.

23. julij 2019 | Obvestila

Javno inavguracijsko predavanje dr. Gregorja Petriča

V petek, 14. junija, bo ob 11.30 v Senatni sobi Fakultete za družbene vede potekalo javno inavguracijsko predavanje dr. Gregorja Petriča pred izvolitvijo v naziv redni profesor.

11. junij 2019 | Obvestila

CMI gosti prof. dr. Howarda T. Welserja iz Univerze v Ohiu, ZDA

V času od 3. junija do 14. junija 2019 CMI gosti profesorja dr. Howarda T. Welserja iz Univerze v Ohiu, ZDA. V tem času se bo srečal s CMI in drugimi raziskovalci s področja internetnih študij, analize omrežij, spletnih skupnosti in skupin.

04. junij 2019 | Obvestila

Udeležba na 18th Annual STS Conference v Gradcu

Od ponedeljka, 6. maja, do torka, 7. maja 2019, je v Gradcu (Avstrija) potekala vsakoletna STS konferenca, ki je letos naslovila temo Critical Issues in Science, Technology, and Society Studies. Konference se je udeležila tudi članica CMI, Sara Atanasova.

15. maj 2019 | Obvestila

Članici CMI na zimski šoli ECPR v Bambergu

Od 22. februarja do 1. marca 2019 je na Univerzi v Bambergu, Nemčija potekala ECPR zimska šola, ki sta se je udeležili dve naši članici, in sicer doc. dr. Bojana Lobe kot predavateljica in asist. Špela Orehek kot mlada raziskovalka.

29. marec 2019 | Obvestila

Izšel je paketek Modified Rand and Wallace Indices (mri)

Izšel je paketek Modified Rand and Wallace Indices (mri), ki je javno dostopen na CRAN (The Comprehensive R Archive Network). Paketek vsebuje funkcije za izračun prilagojenih Randovih in Wallacovih indeksov.

13. marec 2019 | Obvestila