Skoči do osrednje vsebine

Zaključni dogodek projekta COOP4HEALTHCARE


V skladu z "novo normalnostjo" smo morali tudi izvajalci projekta COOP4HEALTHCARE (financiran v okviru programa Interreg SI-AT) prilagoditi svoje zaključne aktivnosti. Zaključni dogodek projekta, katerega del je tudi raziskovalna skupina Univerze v Ljubljani, Fakultete za družbene vede, Centra za družbeno informatiko, je tako potekal v digitalnem okolju z uporabo spletnih tehnologij.

Dogodek se je odvil 7. maja 2020, s čimer je konzorcij vstopil v svoj zadnji mesec aktivnosti in zaključil intenzivno sodelovanje med partnerji. Vodilni partner v projektu, Univerza na Koroškem (CUAS, Avstrija), je v dogodek vključil dve glavni predstavitvi. Eno izmed vabljenih predstavitev je vodila doktorica Simona Hvalič Touzery, ki je predstavila svoje delo na področju pregleda psiholoških učinkov, ki se pojavijo in so prisotni pri uporabi različnih funkcionalnosti rešitev telezdravja med slovenskimi neformalnimi oskrbovalci. V sklopu simulacije Policy Learning Lab (oziroma tako imenovane hitre predstavitve), pa je kot zgodbo o uspehu pri uporabi telekomunikacijskih storitev v čezmejni regiji predstavil telemedicinsko rešitev Telekom Slovenije. Ob zaključku se je razvila zelo konstruktivna in živahna razprava z vabljenimi gosti o vprašanjih medregionalnih izzivov in priložnosti v zdravstvu v Avstriji in Sloveniji. Vabljeni razpravljaci so bili dr. Drago Rudel in mag. Gregor Cuzak, kot predstavnika Slovenije, ter Uli Waibel (predstavnik generalnega sekretariata AAL Avstrije) in Gabriele Hagendorfer-Jauk (univerzitetna predavateljica na področju kvalitativne metodologije in gerontologije), ki sta predstavljala Avstrijo. Njihova razmišljanja in ideje smo delili s 44 udeleženci.

Dogodek je bil prav tako začetek vzpostavitve t.i. »Healthcare Think Tank-a«, kot skupine, ki bo združevala zainteresirane deležnike in strokovnjake, ki se osredotočajo na izboljšanje zagotavljanja zdravstvenih storitev z obravnavo in razpravo o ključnih izzivih, prihodnjih trendih in potencialih ter sprožitvi inovativnih procesov in / ali dajanju nasvetov in podporo. Think Tank bo organizirala Univerza na Koroškem (CUAS, Avstrija) in bo potekal v sodelovanju z udeleženci dvakrat letno. Registracije za skupino so odprte na naslednji povezavi: https://forschung.fh-kaernten.at/aal/en/tt-registration/.

Razprava je bila pomemben mejnik tudi za dokončno oblikovanje Izvedljivega načrta za obdobje 2020–2026, ki je najobsežnejši rezultat projekta, in prikazuje dolgoročni odnos in aktivnosti znotraj in zunaj projektnega konzorcija, z več kot 42 že načrtovanimi novimi pilotnimi dejavnostmi in več v nastajanju.
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 27. maj 2020 | v kategoriji: Obvestila