Skoči do osrednje vsebine

Zaključna konferenca projekta ITHACA in otvoritev novega sodelovanja


V septembru 2021 smo z zaključno konferenco sklenili projekt ITHACA (InnovaTion in Health And Care for All), ki ga izvaja devet evropskih regij, katerih skupni cilj je večja politična podpora uvajanju inovacij na področju zdravstva in socialne oskrbe.

Konferenca je potekala v manjšem nizozemskem mestu blizu Tilburga, obiskovalci so jo večinoma spremljali preko spleta. Osrednja govorka je bila profesorica Jutta Treviranus iz Univerze v Torontu, plenarnemu predavanju pa so sledile razprave na okroglih mizah, ki so se jih udeležili projektni partnerji ter deležniki iz sodelujočih regij. Ti so razpravljali o osebnih izkušnjah in spominih na projekt, pomenu zaupanja med partnerji ter medsebojnemu učenju. Na okroglih mizah sta sodelovala tudi Vesna Dolničar, ki je poudarila pomen uporabniške izkušnje pri oblikovanju podpornih tehnologij in pozitivne učinke, ki jih imajo te storitve za uporabnike, ter Drago Rudel, predstavnik MKS d. o. o., ki je izpostavil dragoceno mreženje in sodelovanje, ki mu ga je ITHACA projekt omogočil. Konference sta se udeležili tudi Emilija Guštin, predstavnica Ministrstva za zdravje, in  Lea Lebar.

Vabljeni ste k ogledu posnetka dogodka, ki je dostopen na ITHACA spletni strani.

Zaključek projekta za projektne partnerje sicer ne pomeni konca medsebojnega sodelovanja. Takoj naslednji dan smo namreč že otvorili enoletni projekt, ki nadaljuje delo ITHACE. Če se je skupina prej ukvarjala z izmenjavo dobrih praks na področju podpornih tehnologij, bo te zdaj nadgradila v kontekstu epidemije covida-19. Strinjamo se, da nikakor ne smemo spregledati potenciala rabe obstoječih tehnologij za izboljšanje dostopa do storitev ob hkratnem nujnem minimiziranju tveganja prenosa okužbe iz človeka na človeka. V okviru novega projekta, ki ga na CDI vodi Vesna Dolničar, sodelujemo tudi z občino Medvode, ki bo pridobljena znanja prenesla v nastajajočo strategijo starosti prijazne občine.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 20. oktober 2021 | v kategoriji: Obvestila