Skoči do osrednje vsebine

Vzpostavitev verjetnostnega spletnega panela na CDI


Na Centru za družboslovno informatiko (CDI) z junijem 2024 vzpostavljamo verjetnostni spletni panel – CDI panel – ki omogoča vključevanje anketnih vprašanj v infrastrukturo, v kateri je doseženo optimalno ravnovesje med stroški in napakami. Tovrstni paneli so vzpostavljeni v skoraj vseh razvitih državah, predvsem za potrebe določenega segmenta akademskih in javnih raziskav.

V okviru CDI panela potekajo družboslovne raziskave z različnih tematskih področij, kot so internet, zdravje in politika ter z ostalih aktualnih družbenih tematik.

CDI panel je nastal na osnovi dveh ARIS projektov – »Verjetnostni spletni paneli v državni statistiki za osebe in gospodinjstva« in »Ovrednotenje verjetnostnih in neverjetnostnih spletnih panelov«, pod vodstvom prof. dr. Vasje Vehovarja, sama vzpostavitev pa je usklajena tudi s Centrom za raziskovanje javnega mnenja in množičnih komunikacij – CJMMK.

Vse informacije o CDI panelu so na voljo na spletni strani 1ka.cdi.si/panel.

Vsi bodoči uporabniki panela, ki nameravajo izdelati kakovostno verjetnostno anketno raziskavo, so vabljeni, da svoja vprašanja vključijo v CDI panel.

V primeru zainteresiranosti ali morebitnih vprašanj se lahko obrnete na vodjo projektov: vasja.vehovar@fdv.uni-lj.si.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 31. maj 2024 | v kategoriji: Obvestila