Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na izobraževanje za strokovnjakinje in strokovnjake, ki delajo z mladimi


V okviru projekta OdKlikni! Ustavimo Spletno nasilje nad ženskami in dekleti vas vabimo na brezplačno izobraževanje za učitelje, učiteljice, ravnateljice, ravnatelje, šolske svetovalne delavke in delavce, socialne delavce in delavke ter predstavnice in predstavnike nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo z mladimi.

Cilj izobraževanja je povečanje občutljivosti in krepitev znanja za uspešno preprečevanje in zaščito pred spletnim nasiljem in nadlegovanjem deklet in žensk ter predstavitev praktičnih aktivnosti za delo z mladimi.

Na izobraževanju se boste seznanili z najpogostejšimi oblikami spletnega nasilja nad ženskami in dekleti skozi prizmo stereotipov in seksizma, prisotnih v naši družbi. Prav tako bomo predstavili rezultate najnovejše raziskave OdKlikni! o spletnem nasilju, ki jo je spomladi 2018 med več kot 5000 slovenskimi učenkami in učenci ter dijaki in dijakinjami izvedla Fakulteta za družbene vede. Zelo pomemben del izobraževanja bo predstavitev vsebin OdKlikni! delavnic, ki smo jih v tekočem šolskem letu izvedli 100-krat za učenke, učence, dijakinje in dijake osnovnih in srednjih šol. Poglobili se bomo tudi v psihološke vidike spletnega nasilja proti dekletom z namenom prepoznavanja in razumevanja pojava in nato uspešne obravnave tovrstnih primerov v šolskem okolju, mladinskih centrih in centrih za socialno delo. Za zaključek se bomo posvetili še pravnim vidikom spletnega nasilja proti ženskam in dekletom. Več o programu si lahko pogledate v prilogi.

Izobraževalni dogodek bo potekal v dveh terminih na različnih lokacijah, in sicer:

  • Maribor: sreda, 8. 5. 2019, v hotelu Mercure Maribor City Center. Na dogodek se lahko prijavite do 26. 4. 2019 s klikom na povezavo: https://www.1ka.si/MBodklikni.
  • Ljubljana: torek, 14. 5. 2019, v M Hotelu. Na dogodek se lahko prijavite do 26. 4. 2019  s klikom na povezavo: https://www.1ka.si/LJodklikni.

Izobraževanje je za udeleženke in udeležence brezplačno, saj je financirano iz projekta OdKlikni!. Število udeležencev in udeleženk je omejeno, zato vam priporočamo, da si čim prej zagotovite mesto na dogodku. Po uspešni prijavi vam bomo poslali potrditev s podrobnejšimi informacijami.

Za dodatne informacije vam je na voljo Ajda Petek na elektronskem naslovu ajda.petek@fdv.uni-lj.si.

Dogodek pripravljamo Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani v okviru projekta OdKlikni! Ustavimo spletno nasilje nad ženskami in dekleti, ki ga koordinira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v sodelovanju s Centrom za izobraževanje v pravosodju in Policijo, sofinancira pa ga Evropska unija v okviru Programa za pravice, enakost in državljanstvo.

 

>> Agenda: OdKlikni! izobraževanje za mladinsko stroko

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 23. april 2019 | v kategoriji: Obvestila