Skoči do osrednje vsebine

Udeležba članov CDI na Šesti mednarodni doktorski konferenci, Ljubljana - Gradec - Reka


Med 27. in 28. oktobrom je v Ljubljani potekala Šesta mednarodna doktorska konferenca, Ljubljana - Gradec - Reka, ki je plod sodelovanja med Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Gradcu in Univerzo na Reki. Konferenca, ki je letos naslavljala digitalizacijo v znanosti in družbi, je omogočila srečanje študentov iz treh univerz in izmenjavo znanj in izkušenj. Predstavitve so pokrivale raznovrstne tematike, vključujoč etiko umetne inteligence, pravne vidike novih tehnologij, uporabo umetne inteligence v medicini in športu, kot tudi digitalne neenakosti.

Konference so se udeležili tudi člani Centra za družboslovno informatiko (CDI) s Fakultete za družbene vede, Univerze v Ljubljani. Prof. dr. Andraž Petrovčič je na vabljenem predavanju predstavil glavne izzive pri naslavljanju digitalne neenakosti, asist. Jošt Bartol je opisal študijo, ki povezuje polja internetne zasebnosti in digitalne neenakosti, asist. Natalija Rebrica pa je predstavila teoretski okvir za razumevanje dejavnikov zavedanja podpornih tehnologij za samostojno življenje starejših. Prof. dr. Andraž Petrovčič je tudi vodil sejo o pravnih vidikih novih tehnologij.

Več informacij ter povezava do programa konference in knjižice povzetkov je na voljo tukaj.

Predstavitve so bile izvedene v okviru doktorskega usposabljanja Jošta Bartola in Natalije Rebrica, ki sta vključena v program »Mladi raziskovalci« in financirana s strani Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, in sofinancirane s strani raziskovalnih projektov J5-2558 (Posledice posredne uporabe interneta za internetne veščine starejših) in V5-2275 (Digitalne neenakosti in starejši odrasli v Sloveniji: evalvacija ukrepov izvedenih v okviru Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti), ter raziskovalnega programa P5-0399 (Raziskovalni program Internetno raziskovanje).

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 02. november 2022 | v kategoriji: Obvestila