Udeležba članov CDI na 8. ESRA koneferenci


Dr. Vasja Vehovar, dr. Andraž Petrovčič, asist. Miha Matjašič, dr. Jernej Berzelak, dr. Barbara Brečko in dr. Gregor Čehovin iz Centra za družboslovno informatiko (CDI) so se udeležili 8. konference ESRA (European Survey Research Association), ki je med 15. in 19. julijem 2019 potekala v Zagrebu, Hrvaška. Gre za največjo evropsko konferenco, ki pokriva področje anketne metodologije.

Dr. Vasja Vehovar je predstavil prispevek z naslovom »When to Ask Student Evaluation Questionnaire: before the Exam, after the Exam or at both Occasions?«, ki je bil pripravljen v sodelovanju z asist. Miho Matjašičem. Prispevek s podobno tematiko »To Force or Not to Force into the Survey Participation: Avoiding Nonresponse and Satisficing« je predstavila tudi dr. Barbara Brečko. Obe prispevka namreč naslavljata študentske ankete, ki pomembno prispevajo k izboljšanju študijskih programov, načina njihove izvedbe in pedagoškega dela članic Univerze v Ljubljani.  

Dr. Andraž Petrovčič je predstavil prispevek z naslovom »Measurement Invariance of the Short Internet Skills Scale: Testing the Differences Between Younger and Older Internet Users«, ki je bil pripravljen v sodelovanju z dr. Alexander van Deursen (Univerza Twente), dr. Vesno Dolničar (CDI), Tomažem Burnikom (CDI) in dr. Darjo Grošelj (CDI).

Asist. Miha Matjašič je predstavil prispevek z naslovom »Introducing response quality criteria for eliminating speeders in web surveys: Results from a meta-study were paradata were used to separate "good" speeders from "bad" ones«, ki je bil pripravljen v sodelovanju z dr. Vasjo Vehovarjem. Asist. Miha Matjašič se je prav tako udeležil dveh kratkih tečajev, in sicer tečaja »Survey Data Visualisation in R« in tečaja »The Mechanics of Longitudinal Data Analysis«.

Dr. Jernej Berzelak je predstavil dva prispevka. Prvi prispevek z naslovom »Responding Behaviour of CRONOS Panellists«, je bil pripravljen v sodelovanju z dr. Wiebke Webeer (Univerza Pompeu Fabra) in dr. Ano Villar (Facebook). Drugi prispevek z naslovom »Consideration of Device-Related Error Sources in Integrated Collection of Smartphone Sensor Data and Survey Data« pa je bil pripravljen v sodelovanju z Urošem Podkrižnikom (CDI), Jasno Urbančič in Matejem Senožetnikom (Laboratorij za umetno inteligenco, inštitut Jožef Štefan) ter dr. Vasjo Vehovarjem.

>> Celoten program ESRA 2019

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 23. julij 2019 | v kategoriji: Obvestila