Skoči do osrednje vsebine

Spremenjen način uporabe orodja 1KA


Število izpolnjenih vprašalnikov v orodju za spletno anketiranje 1KA z leti narašča. V letu 2019 smo zabeležili dobra dva milijona izpolnjenih vprašalnikov na domeni www.1ka.si, v 2020 pričakujemo, da bo število izpolnjenih vprašalnikov preseglo 3 milijone. Do sredine aprila smo zabeležili že več kot 1.200.000 izpolnjenih vprašalnikov, kar je slabih 400.000 več kot v istem obdobju lani.

Tudi skupno število uporabnikov se na www.1ka.si z leti precej enakomerno povečuje. V primerjavi z letom 2012 je v tem letu uporabnikov že štirinajstkrat več, skupno 74.571, do konca leta pa je število uporabnikov ocenjenih na kar 90.000.

Zaradi naraščajočega obsega uporabnikov je namestitev orodja za spletno anketiranje 1KA na domeni www.1ka.si s 1. julijem 2020 spremenila pogoje delovanja:

  • Nespremenjena, brezplačna in neomejena uporaba 1KA še naprej velja za vse javne uporabnike z ArnesAAI dostopom (šolstvo, znanost ipd.), vendar na namestitvi 1ka.arnes.si. Vsi zaposleni in študenti Fakultete za družbene vede imajo dostop do ArnesAAI storitev z FDV elektronskim naslovom, s katerim se lahko prijavijo v 1ka.arnes.si. Podrobnosti so tukaj.
  • Vsi ostali uporabniki, ki nimajo AAI računa, lahko še vedno brezplačno in neomejeno uporabljajo osnovne funkcionalnosti na domeni www.1ka.si, le napredne funkcionalnosti za nove ankete so od 1.7. 2020 plačljive. Brezplačno in neomejeno lahko uporabniki uporabljajo tudi vse ankete, kreirane pred 1. 7. 2020. Podrobnosti o naročniških paketih si lahko pogledate tukaj.
Za poslovne uporabnike ni sprememb – še naprej imajo možnost virtualne domene, inštalacije na 1KA strežniku in seveda namestitev na lastnem strežniku (podrobnosti).
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 01. julij 2020 | v kategoriji: Obvestila