Skoči do osrednje vsebine

Sporočilo za javnost Safe.si: Rekordna udeležba ob dnevu varne rabe interneta 2023


Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru Centra za družboslovno informatiko na Fakulteti za družbene vede, je letos zabeležila rekordno število udeleženih v aktivnostih, ki so jih pripravili v februarju, mesecu varne rabe interneta. Sodelovalo je več kot 51.000 učencev, dijakov, učiteljev in staršev, ki so si ogledali spletno pogovorno oddajo, spletni seminar ali pa sodelovali v učnih urah.

Osrednji dogodek ob dnevu varne rabe interneta je potekal 14. februarja. To je bila spletna pogovorna oddaja z naslovom »Neprimerne vsebine in njihov vpliv na mladostnike«. Oddajo in njen posnetek si je v nekaj dnevih ogledalo več kot 19.000 učencev in dijakov. Spletna pornografija je bila tudi osrednja tema spletnega seminarja za starše 23. februarja. Za ogled se je prijavilo več kot 2.200 staršev. Tisti, ki so seminar spremljali v živo, so lahko zastavili tudi vprašanja.

Infografike, ki so jih ob dnevu varne rabe interneta pripravili sodelavci Safe.si, si lahko ogledate v spodnji galeriji. Več o dnevu varne rabe interneta pa lahko preberete na spletni strani Safe.si, kjer najdete tudi posnetke pogovorne oddaje in spletnega seminarja za starše.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 20. marec 2023 | v kategoriji: Obvestila