Skoči do osrednje vsebine

Spletni interaktivni predstavi za osnovnošolce na temo dezinformacij na spletu


Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki je del projekta Center za varnejši internet, je 23. marca v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport pripravila dve poučni in zabavni interaktivni predstavi z naslovom Zavajanja in laži na internetu, ki so si ju ogledali učenci druge in tretje triade osnovne šole. Predstava je bila zelo uspešna, saj smo prejeli za vsako triado posebej več kot 300 prijav učiteljev.

Vid Sodnik in Juš Milčinski iz IGLU Teatra sta izvedla improvizacijsko predstavo v dolžini ene šolske ure na osnovi opornih točk, ki jih je pripravila ekipa Safe.si. Ob začetku predstave je vse zbrane v imenu Safe.si nagovorila Ajda Petek, nato pa sta igralca odigrala za vsako triado po tri prizore, ki so obravnavali spletne izzive, idealizirano podobo spletnih vplivnežev, lažne novice in nevarne nasvete, ki se širijo preko spleta. Pri oblikovanju vsakega prizora, ki je bil sestavljen iz improvizacije in predstavitve ključnih sporočil, so lahko sodelovali tudi učenci z glasovanjem preko Mentimetra, ki so odločili, kako bo prizor potekal.

Na osnovi podatkov o glasovanju v Mentimetru sta obe predstavi pritegnili zelo veliko število gledalcev. Predstavo za drugo triado je v živo spremljajo najmanj 1.700 gledalcev, predstavo za tretjo triado pa najmanj 5.300 gledalcev. Prenos predstave je potekal z uporabo ZOOM videokonferenčne platforme, ki smo jo povezali z YouTube, kjer so učenci lahko spremljali prenos. Posnetka predstav sta dostopna na YouTube kanalu Safe.si in na Arnes video kanalu Safe.si. Predstavi sta bili izvedeni v okviru aktivnosti ob dnevu varne rabe interneta, ki je bil letos 8. februarja.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 01. april 2022 | v kategoriji: Obvestila