Skoči do osrednje vsebine

Safe.si pred dnevom varne rabe interneta Safe.si organiziral spletni dogodek za učitelje


Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki je del projekta Center za varnejši internet, je ob začetku meseca varne rabe interneta in pred dnevom varne rabe interneta, ki je letos 8. februarja, za učitelje in druge šolske delavce pripravila spletni dogodek na temo spletnih prevar in neresnic, ki ciljajo na šolske delavce pa tudi mladostnike. Na dogodku, ki so ga pripravili v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, je imela uvodni nagovor ministrica prof. dr. Simona Kustec.

Dogodek je začela z uvodnim nagovorom ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec. Izpostavila je pomembnost vloge učiteljev pri izobraževanju o spletnih tveganjih.

V nadaljevanju je Maruša Maligoj, sodelavka SI-CERTa, predstavila najpogostejše prevare, ki ciljajo na učitelje ter druge šolske delavce, kako jih prepoznati in kako se pred njimi zaščititi. Maja Vreča, sodelavka Arnesa, je govorila o tem, kako prepoznavati spletne neresnice in kako ugotoviti, kateri spletni vir je kredibilen. Dr. Sonja Merljak Zdovc, urednica spletnega časopisa za otroke Časoris pa je kot primer dobre prakse predstavila delavnice o spletnih neresnicah, ki so jih razvili pri Časorisu. Dogodek so zaključili z zanimivimi odgovori na vprašanja, ki so jih poslali udeleženci. Dogodek si je v prvem dnevu v živo in v obliki posnetka ogledalo več kot 700 učiteljev in drugih delavcev v izobraževanju.

Posnetek dogodka si lahko ogledate na spletnem mestu Safe.si: https://safe.si/video/video-predavanja/internetne-prevare-in-neresnice-spletni-pogovorni-dogodek

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 04. februar 2022 | v kategoriji: Obvestila