Skoči do osrednje vsebine

Safe.si na festivalu duševnega zdravja 2023


NIJZ je v okviru programa MIRA 18. maja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani organiziral Festival duševnega zdravja 2023. Na festivalu je bila prisotna tudi točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki je del projekta Center za varnejši internet.

Safe.si se je predstavil na stojnici sredi glavne razstavne dvorane ob glavnem odru. Na stojnici smo predstavili dejavnost osveščanja o varni rabi interneta. Obiskovalci so lahko dobili številne uporabne informacije in se založili z zloženkami za najstnike in priročniki za starše. Večja gradiva, kot so plakati, pa so lahko naročili z uporabo QR kode, ki jih je vodila do spletnega obrazca za naročanje. V sklopu stojnice je svoje letno poročilo in dejavnost predstavila tudi točka za prijavo posnetkov spolnih zlorab otrok na internetu Spletno oko.

Sodelavca Safe.si Ajda Petek in Marko Puschner sta v dopoldanskem času izvedla delavnico Dobro počutje, duševno zdravje in internet. Delavnice se je udeležilo več kot 20 udeležencev.

Festival duševnega zdravja je bil dobro obiskan in na stojnici se je ustavilo veliko ljudi, ki so izrazili zanimanje za delovanje točke osveščanja o varni rabi interneta Safe.si ali pa so jih zanimale informacije o problematike uporabe interneta.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 01. junij 2023 | v kategoriji: Obvestila