Skoči do osrednje vsebine

Safe.si je izdal priročnik o varni rabi interneta za vzgojitelje in učitelje


Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje kot del projekta Center za varnejši internet, je izdala nov priročnik, ki je namenjen vzgojiteljem v vrtcih in učiteljem prvega triletja osnovne šole.  

Naslov priročnika »O varni rabi interneta brez interneta« kaže, da ne gre za praktično učenje uporabe interneta in naprav z zasloni, temveč za seznanjanje s koncepti in pravili varne uporabe, ki bodo otrokom prišli prav kasneje (v najstniških letih), ko bodo postali aktivni samostojni uporabniki interneta in drugih sodobnih tehnologij.

Priročnik je razdeljen na deset tem, ki omogočajo vzgojiteljem, da otroke seznanijo s ključnimi informacijami o varni rabi interneta, na igriv način skozi različne aktivnosti.

Priročnik je prevod avstrijskega priročnika, ki ga je pripravil Avstrijski inštitut za uporabno telekomunikacijo – Saferinternet.at, na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si pa smo ga prevedli in prilagodili slovenskemu okolju.

Priročnik je konec julija prejela večina slovenskih vrtcev, mogoče pa ga je tudi brezplačno naročiti na spletni strani Safe.si, kjer je dostopna tudi elektronska različica.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 04. avgust 2020 | v kategoriji: Obvestila