Projekt "sCAN - Platforms, Experts, Tools: Specialised Cyber-Activists Network" skuša zamejiti sovražni govor na internetu


Konec maja je v Parizu potekal uvodni sestanek projekta "sCAN - Platforms, Experts, Tools: Specialised Cyber-Activists Network", ki ga koordinira francoska nevladna organizacija LICRA. V projektu je deset partnerjev, kot slovenski predstavnik pa v njem sodeluje Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Center za družboslovno informatiko.

Namen projekta sCAN je zamejiti sovražni govor na internetu z izvedbo monitoringov družbenih omrežij, analizo pojavnosti različnih oblik sovražnega govora, izvedbo treningov, diseminacijo vsebin, zagovorništvom in pripravo publikacij. Vzpostavljena bo široka mednarodna koalicija nevladnih organizacij, pripravljena na redno izvedbo monitoringov sovražnega govora na internetu. V okviru projekta bodo razvita tudi orodja za spletno učenje, namenjena aktivistom, moderatorjem in tutorjem, ki si prizadevajo za spletno okolje brez sovražnega govora.

Vodja projekta pri UL FDV CDI je dr. Vasja Vehovar.
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 01. junij 2018 | v kategoriji: Obvestila