Skoči do osrednje vsebine

Pričetek Interreg Europe projekta ITHACA in prvo srečanje projektnih partnerjev


Na Univerzi v Ljubljani smo 1. januarja kot partnerji pričeli z izvajanjem Interreg Europe projekta ITHACA (InnovaTion in Health And Care for All). Vodja projekta na Univerzi v Ljubljani je doc. dr. Vesna Dolničar iz Centra za družboslovno informatiko (CDI). Pri projektu sodelujeta tudi člana CDI asist. dr. Nejc Berzelak ter Mojca Šetinc, in Vika Kuferšin Pušnik iz službe za razvoj mednarodne in raziskovalne pedagoške dejavnosti. Prva faza projekta traja od 1. januarja 2017 do 31. decembra 2019, druga pa bo trajala od 1. januarja 2020 do 31. decembra 2022.

ITHACA naslavlja cilj programa Interreg Europe po izboljšanju politik regionalnega razvoja s poudarkom na izboljšani implementaciji regionalnih razvojnih politik na področjih pametne specializacije in priložnosti za inovacije. Prioriteta vseh projektnih partnerjev so pametno zdravje in nega, podpora iz okolja za samostojno življenje ter inovacije v njihovih strategijah pametne specializacije in načrtih operativnih programov. Pri projektu uporabljen pristop bo vodil do: a) večje dostopnosti inovacij, b) bolj učinkovitih ekosistemov, prenosa tehnologij in večjega obsega gospodarske izrabe razvoja in inovacij ter c) rasti trga kot posledice večjega števila javnih naročil na področju inovacij in večjega števila potrošnikov.

Vodilni partner projekta je nizozemska provinca Noord-Brabant. Ostali partnerji projekta prihajajo iz Danske (regija Zealand), Italije (regija Friuli Venezia Giulia), Združenega kraljestva (NHS Liverpool Clinical Commissioning Group), Francije (GIP Autonom’lab), Španije (Basque Foundation for Health Innovation and Research), Poljske (regija Malopolska) ter Nemčije (zvezna dežela Baden-Wuerttemberg). Skupen cilj vseh partnerjev je pospešiti spodbujanje inovacij na področju pametnega zdravja in nege, ki lahko prispevajo z aktivnemu in zdravemu staranju ter zagotovijo trojno korist ekonomske rasti, izboljšanega sistema zdravstvenega in socialnega varstva ter boljše počutje Evropejcev

Prvo srečanje projektnih partnerjev je 18. in 19. januarja potekalo na Danskem. Srečanja sta se, poleg doc. dr. Vesne Dolničar, udeležili še Mojca Šetinc ter Vika Kuferšin Pušnik. Utrinki iz srečanja so dostopni na strani projekta na Facebooku in na Twitter profilu (@ITHACA_health), kjer je na voljo tudi več informacij o projektu.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 10. februar 2017 | v kategoriji: Obvestila