Na FDV potekal posvet o kombiniranih anketah 2020


Na Fakulteti za družbene vede, Centru za družboslovno informatiko (CDI) je 23. septembra 2020, od 9h do 13h, potekal tradicionalni letni Posvet o kombiniranih anketah. Udeležili so se ga sodelavci CDI, Statističnega urada Republike Slovenije, Nacionalnega inštituta za javno zdravje in akademskega sektorja s ciljem izmenjavanja ugotovitev s področja spletnih in kombiniranih anket. Dogodek je organiziral in vodil prof. dr. Vasja Vehovar.

Sodelujoči so na posvetu izpostavili najnovejše trende na področju stroškov anketiranja kot tudi izkušnje preteklih metodoloških aktivnosti. V tem kontekstu so obravnavali stroškovne in metodološke vidike spletnih, terenskih in poštnih anket, izzive kombiniranih in mednarodnih anket, standardizacijo parapodatkov ter odkrivanje prehitrih enot v spletnih anketah.

Zaradi Covid-19 je posvet potekal v hibridni izvedbi, kjer je del udeležencev na posvetu sodeloval prek spletne platforme Zoom. Udeleženci so bili s tovrstno izvedbo zelo zadovoljni in si želijo, da bi tudi v prihodnje posvet potekal hkrati v fizični in spletni obliki.

Program Posveta o kombiniranih anketah 2020

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 24. september 2020 | v kategoriji: Obvestila