Na Dan varne rabe interneta 2019 so pri Safe.si pripravili spletno oddajo Pogovor za starše: Vzgoja za internet


V okviru Dneva varne rabe interneta, 5. februarja, so na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, kot glavni dogodek pripravili spletno oddajo z naslovom Pogovor za starše: Vzgoja za internet. Strokovnjaka, dr. Albert Mrgole in dr. Benjamin Lesjak sta odgovarjala na najpogostejša vprašanja o vzgoji otrok za internet in o problematiki spletnega nasilja.

Starši se soočajo s številnimi vprašanji in skrbmi v povezavi z uporabo interneta njihovih otrok. Kdaj otroku ponuditi digitalne naprave? Kako se odzvati, če je otrok žrtev spletnega nasilja? Kako se pogovoriti z otrokom v primeru, da ta na spletu naleti na pornografijo? Tem in še nekaterim drugim vprašanjem ter težavam sta se v spletni oddaji Pogovor za starše: Vzgoja za internet posvetila strokovnjaka, dr. Albert Mrgole in dr. Benjamin Lesjak. Dr. Albert Mrgole je sistemski družinski terapevt, psiholog, doktor sociologije in Imago partnerski terapevt ter soavtor knjige Izštekani najstniki in starši, ki štekajo. Problematiki se je zato posvetil s psihološkega vidika. Dr. Benjamin Lesjak je strokovnjak za pravne rešitve informacijske družbe, sodelavec Safe.si in avtor priročnika Problematika spletne varnosti v šolah in je problematiko obdelal s pravnega vidika ter delil svoje izkušnje, ki jih je pridobil pri izvajanju Safe.si delavnic na osnovnih in srednjih šolah ter predavanj za starše. Oddajo, ki je trajala 50 minut je vodila Maja Vreča, strokovnjakinja z Arnesa in sodelavka Safe.si.

Dr. Mrgole in dr. Lesjak sta izpostavila pomembno vlogo staršev pri otrokovi uporabi digitalnih naprav, vzpostavljanje nadzora nad tem, kaj otrok na internetu počne, ohranjanje zaupanja in dobrega odnosa, saj se mora otrok zavedati, da se lahko v primeru spletnega nasilja ali neprimernih vsebin vedno obrne na svoje starše. Ti so pogosto tudi zgled otroku pri uporabi digitalnih naprav.

Posnetek oddaje si je mogoče ogledati na spletni strani Safe.si >> https://safe.si/safesi-videi/pogovor-za-starse-vzgoja-za-internet.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 07. februar 2019 | v kategoriji: Obvestila