Skoči do osrednje vsebine

Člani Centra za družboslovno informatiko sodelovali na Sociološkem srečanju 2022


Prof. dr. Vasja Vehovardr. Gregor Čehovin in Andreja Praček s Centra za družboslovno informatiko so predstavili prispevke na Metodološki sekciji Sociološkega srečanja 2022, ki je potekalo 4. in 5. novembra na Fakulteti za družbene vede.

Dr. Gregor Čehovin je predstavil prispevek z naslovom Ankete v sodobnem družboslovnem raziskovanju: ali neverjetnostni spletni paneli lahko nadomestijo verjetnostne vzorce? Prispevek je nastal v soavtorstvu s prof. dr. Vasjem Vehovarjem in povzema globalne evalvacije neverjetnostnih spletnih panelov z vidika pristranskosti anketnih ocen ter predstavi dve ilustraciji anketnih ocen na osnovi neverjetnostnih spletnih panelov iz Slovenije.

Andreja Praček je v soavtorstvu s prof. dr. Vasjem Vehovarjem pripravila prispevek Študentske evalvacijske ankete: interpretacija mejnih vrednosti povprečij na ordinalnih merskih lestvicah. Prispevek preučuje, katere vrednosti na ordinalnih merskih lestvicah se na univerzah uporabljajo kot mejne pri interpretaciji povprečnih ocen teh anket ter vrednosti primerja glede na značilnosti univerz. Ugotovitve kažejo, da so mejne vrednosti univerz v praksi strožje kot v literaturi.

Sociološko društvo je bilo ustanovljeno leta 1965, je najstarejše sociološko društvo v Sloveniji in član Evropskega sociološkega združenja. Društvo se vseskozi odziva na aktualno dogajanje v družbi, skrbi pa tudi za izdajanje izvirnih domačih socioloških knjižnih del in je soizdajatelj revije Družboslovne razprave.

Brošura prispevkov Sociološkega srečanja 2022 >>
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 06. november 2022 | v kategoriji: Obvestila