Skoči do osrednje vsebine

Javno preizkusno predavanje dr. Darje Grošelj


V sredo, 17. aprila 2019, je na Fakulteti za družbene vede, Univerze v Ljubljani, potekalo javno preizkusno predavanje dr. Darje Grošelj, ki je v postopku izvolitve v naziv docentke za področje družboslovne informatike.

Tema predavanja je bila:

»Posredna raba interneta in njena vloga pri soočanju z digitalno izključenostjo«

Predavanje je bilo izvedeno pred komisijo v sestavi:

  • izr. prof. dr. Vesna Dolničar, predsednica
  • izr. prof. dr. Gregor Petrič, član
  • prof. dr. Tomaž Turk, član
  • Klara Lekše - predstavnica študentov.

V predavanju je bilo predstavljeno področje digitalnih neenakosti, ki osvetljuje dejavnike digitalne vključenosti oz. izključenosti. Predstavljeni so bili glavni koncepti digitalnih neenakosti ter dva teoretska modela, iz katerih izhaja tudi večina empiričnih izsledkov na tem področju. V drugem delu predavanja se je dr. Grošelj osredotočila na koncept posredne rabe interneta, kot posredne oblike digitalne vključenosti. Predstavljene so bile empirične ugotovitve o pojavnosti, dejavnikih in razlogih za posredno rabo interneta v Sloveniji.

Dr. Darja Grošelj je članica Centra za družboslovno informatiko in vodja podoktorskega projekta Nove tehnologije, nove neenakosti? Teoretsko in empirično preučevanje vloge dostopa do mobilnega interneta pri raznovrstni uporabi spletnih storitev.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 23. april 2019 | v kategoriji: Obvestila